Caută
Close this search box.

Trump închide gura cârcotașilor cu numirea unor femei și a unui bărbat de culoare în administrație

După ce a numit o a doua femeie în viitoarea sa administrație, Betsy DeVos, care ar urma să fie ministerul educației, președintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, l-ar fi desemnat pe Ben Carson drept ministru pentru locuințe și dezvoltare urbană, scrie miercuri cotidianul Wall Street Journal, preluat de Reuters.

Publicația îl citează ca sursă pe purtătorul de cuvânt al lui Carson, care ar fi precizat că acesta a acceptat oferta. Același purtător de cuvânt a declarat însă agenției de presă Reuters că „nu s-a făcut nicio ofertă și nu s-a luat nicio decizie”.

Ben Carson, în vârstă de 65 de ani, este un neurochirurg pensionar, care a candidat împotriva lui Donald Trump pentru nominalizarea Partidului Republican pentru alegerile prezidențiale din 8 noiembrie. După ce s-a retras, Carson l-a sprijinit pe Trump, spre deosebire de multe personalități republicane.

Medicul, singurul american de culoare în cursă, a fost al doilea în sondajele republicane din septembrie până la începutul lunii decembrie, după Donald Trump, chiar depășindu-l în unele sondaje.

La fel ca Donald Trump, Benjamin Carson, 64 de ani, nu a deținut niciodată o funcție politică.

Cu prilejul dezbaterilor televizate din campania pentru alegerile primare, Ben Carson a afișat în repetate rânduri serioase lacune, mai ales în domeniul politicii externe sau al securității naționale.

Pe de altă parte, el a provocat vii controverse cu declarații provocatoare și comparații hazardate.

El a afirmat, printre altele, că piramidele din Egipt au fost construite de Iosif, personajul biblic, pentru a depozita cereale, și nu pentru a servi ca mormânt faraonilor.

De asemenea, Ben Carson a fost acuzat că a mințit în legătură cu tinerețea sa violentă și o bursă de studii pe care ar fi primit-o de la prestigioasa Academie militară West Point.

În plus, el a afirmat — la fel ca Donald Trump — că a văzut imagini cu musulmani din Statele Unite care își manifestau bucuria după atentatele de la 11 septembrie 2001, de la New York, o legendă urbană dezmințită de nenumărate ori.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri