Caută
Close this search box.

Dăncilă s-a răzgândit! Se vorbește insistent că nu mai vrea să demisioneze. Surse

dăncilă

Este război total în PSD. Surse din conducerea partidului spun că Viorica Dăncilă nu mai este atît de sigură că vrea să accepte oferta de a demisiona, venită din partea lui Marcel Ciolacu. Cine încearcă să o convingă să nu accepte acest plan pare să fie Eugen Orlando Teodorovici. Ezitările președintelui PSD, Viorica Dăncilă, au băgat în ședință, din nou, gruparea Ciolacu, într-un birou din Parlament, chiar înaintea ședinței de CEX.

A fost cutremur în PSD, imediat după rezultatul catastrofal din turul doi al prezidențialelor. Gruparea adunată în jurul lui Marcel Ciolacu ar urma să ceară azi, la Comitetul Executiv, demisia întregii conduceri, în frunte cu Viorica Dăncilă.

Strategia a fost pusă la punct aseară, la o sedință la care au participat peste 20 de lideri de organizații din teritoriu. Soluția este dorită pentru că, în varianta în care doar Dăncilă ar demisiona, șefia interimară ar fi preluată de Eugen Teodorovici.

De altfel, potrivit surselor citate de Realitatea PLUS, Eugen Teodorovici și Mihai Fifor ar urma să fie suspendați dacă refuză să facă pasul înapoi. Teodorovici a declarat deja, la un post TV, că nu ia în calcul să demisioneze și că nu e corect ca Viorica Dăncilă să fie înlăturată „pe ușa din dos”. Fifor a postat inițial că va demisiona – și o cerea întregii conduceri – apoi a șters postarea de pe facebook.

Tot la ședința de aseară, liderii din jurul lui Marcel Ciolacu au propus ca după demisia actualei conduceri, PSD să aibă, până la congres, un comitet din care ar putea face parte Paul Stănescu, Niculae Bădălu, Gabriela Firea și Claudiu Manda.

La ora redactării acestor rânduri ședința CEX PSD e ăn plină desfășurare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri