Caută
Close this search box.

Morți suspecte la Penitenciarul Giurgiu. O crimă și o mușamalizare SCANDALOASĂ

Miercuri dimineață, 25 decembrie 2019, în prima zi de Crăciun, doi deținuți din Penitenciarul Giurgiu, închiși în regim de maximă siguranță ar fi murit.

Conducerea închisorii neagă moartea celui de-al doilea deținut. Purtătorul de cuvânt al ANP, Cristina Enache, a declarat, pentru EVZ, că în urma verificărilor, la Penitenciarul Giurgiu nu a mai fost înregistrat vreun alt incident, cu excepția celui în care a fost înjunghiat mortal un deținut, precizat în comunicat.

Poziția oficială a penitenciarului este că un singur deținut a murit, în urma unei altercații. În schimb, potrivit surselor EVZ, ar fi vorba și despre o cea de-a doua persoană, lăsată să moară în condiții dubioase. O femeie al cărei soț este închis la Penitenciarul Giurgiu spune că cei din conducere vor să mușamalizeze problemele.

„Vă spun eu sigur, au murit aseară la două camere de soțul meu. Ei au spus că doar unul… Dar sunt doi, pe cel în vârstă îl cunoașteam personal, a fost cu soțul meu în cameră mult timp. Îl vedeam la tribunal, era un om care își căuta dreptatea și l-au omorât cu medicamentație. Iar pe celălalt l-au înjunghiat doi colegi la spălătorie ieri. Eu am văzut o salvare de urgență chiar în curtea penitenciarului ieri, foarte agitați gardienii. Dar nu mi-am dat seama. Și aseară au murit. Păcat de familiile lor. Directorul vor să mușamalizeze totul, ca să nu știe presa. V-am spus, pe unul îl cheamă Rădulescu Alexandru cel mai în vârstă”, au declarat surse EVZ.

La solicitarea EVZ, ANP face referire doar la un singur deținut care ar fi fost ucis, însă au anunțat că va verifica și cazul celui de-al doilea.

Potrvit EVZ, al doilea deținut care a decedat este Alexandru Rădulescu, de pe secția E8, la maximă siguranță și suferea de mai multe boli, pentru care nu a primit tratamentul recomandat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri