Caută
Close this search box.

Guvernul Rusiei a DEMISIONAT

medvedev

Premierul rus Dmitri Medvedev a anunțat miercuri că guvernul pe care îl conduce demisionează pentru ca președintele Vladimir Putin să poată face modificările constituționale pe care le dorește.

Medvedev a făcut anunțul la televiziunea de stat, alături de Putin. Liderul de la Kremlin i-a mulțumit lui Medvedev, un aliat apropiat, pentru munca de până acum.

Putin a propus miercuri un referendum pe tema schimbărilor constituționale majore ce vor muta centrul de greutate al puterii dinspre președinte spre parlament și premier, o decizie ce i-a permite să rămână la cârma țării după ce va părăsi Kremlinul

”Aceste amendamente, când vor fi adoptate…vor modifica semnificativ nu numai un număr de articole din Constituție, ci și balanța puterii dintre autoritățile executivă, legislativă și judecătorească”, a declarat Medvedev.

Putin a declarat miercuri că vrea să acorde camerei inferioare a Parlamentului atribuția de a nominaliza premierul împreună cu alte responsabilități, însă a adăugat că vrea să mențină un sistem prezidențial puternic.

„Propun schimbări (…) ordinea și atribuțiile Dumei de Stat să cuprindă nominalizarea candidatului care va conduce Guvernul rus. Ulterior, pe baza recomandărilor făcute, recomandarea premierului, a vicepremierului și a miniștrilor”, a declarat Vladimir Putin.

„Cu alte cuvinte, acesta (președintele) nu va putea să respingă candidații aprobați de Parlament pentru aceste funcții oficiale”, a adăugat acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri