Caută
Close this search box.

Air France – KLM renunţă definitiv la avionul gigant Airbus A-380

airbus A-380

Compania aeriană Air France-KLM a anunțat că opreste definitiv exploatarea avioanelor gigant Airbus A380. Decizia a fost luată din cauza impactului epidemiei de coronavirus asupra aviației comerciale.

Scoaterea din folosință a flotei de 9 aparate A380 deținută de Air France-KLM era inițial prevăzută la sfârșitul lui 2022. Epidemia de coronavirus a grăbit «pensionarea» acestui gigant al aeronauticii.

Impactul global al deciziei de a nu-l mai folosi deloc de acum încolo este estimat la 500 de milioane de euro, sumă ce va fi contabilizată în rezultatele trimestrului 2 al anului în curs.

Avioanele A380, cele mai mari aparate civile din lume, vor fi înlocuite treptat cu aparate de ultimă generație, Airbus A350 sau Boieng 787. Renunțarea grupului Air France-KLM la aceste avioane enorme se înscrie în strategia de simplificare a flotei grupului care vizează să fie mai competitivă, mai modernă și cu avioane mai performante și mai puțin poluante.

În total, Airbus a primit 251 de comenzi pentru acest avion ieșit din comun, compania Emirates fiind principalul client cu 115 aparate în dotare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri