Caută
Close this search box.

Universitățile din București și țară care vor organiza admiterea la sediul instituției

Admiterea la facultate în 2020 a fost modificată în contextul pandemiei de coronavirus, majoritatea universităților din București și din țară susținând varianta online a admiterii în învăţământul superior. Cu toate acestea, sunt câteva instituții care susțin examenele în mod tradițional, la sediul acestora sau în alte locații.

Universitatea București: Examen de admitere la Facultatea de Drept

Facultatea de Drept, din cadrul Univeristății București, nu a renunțat la examenul de admitere nici în contextul pandemiei de Covid-19. Acesta va fi suținut, în mod tradițional, pe data de 22 iulie.

Universitatea București: Examen de admitere la Facultatea de Drept

Facultatea de Drept, din cadrul Univeristății București, nu a renunțat la examenul de admitere nici în contextul pandemiei de Covid-19. Acesta va fi suținut, în mod tradițional, pe data de 22 iulie.

”Nu puteam să prejudiciem elevi care s-au pregătit ani de zile pentru Facultatea de Drept și să-i punem pe picior de egalitate cu elevi care nu s-au pregătit pentru Drept și care s-au pregătit doar pentru Bacalaureat. La Drept, examenul de admitere va fi organizat cu măsuri de siguranță, cu distanțare, probabil cu de 3-4 ori mai multe săli”, a declarat rectorul Universității București, Marian Preda.

Astfel că, admiterea la celelalte facultăți din cadrul Universității va face în baza mediei și a unor note de la Bacalaureat, care vor conta în ponderi diferite. Procedurile de înscriere la facultățile Universității București se vor desfăşura online, scrie româniatv.net.

Universitatea de Vest din Timișoara: Examene de admitere doar la facultăţile vocaţionale

Totodată, Universitatea de Vest din Timișoara va susține examenele de admitere doar la facultățile vocaționale, mai precis la Facultatea de Arte şi la Facultatea de Muzică.

Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest a afirmat că înscrierile la admitere se vor face online, iar candidații s-au putut înscrie începând de pe 12 mai.

”Am optat pentru varianta online, săptămâna viitoare lansăm site-ul online, unde de marți (12 mai, n.r.) se pot înscrie potențialii candidați și unde își pot încărca documentele. Ultimul document care trebuie încărcat este diploma de bacalaureat. Toată înscrierea se face online”, a declarat Marilen Pirtea.

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca: Facultatea de Teatru și Film suține examenul de admitere

La cadrul Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca doar la Facultatea de Teatru și Film se va suține examenul de admitere în 2020.

Candidații vor susține examenul față în față, însă probele vor fi individuale, cu programare, pentru a se evita întânirea celor care au aplicat.

Facultatea de Medicină București, examen pe stadion

Facultatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București ar putea susține, pe 26 iulie, admiterea pe stadion.

„Deși situația epidemiologică este dificilă, noi încercăm să păstrăm tradiția de a da examenul cu prezența absolvenților și a candidaților la această admitere. Totul este imprevizibil. Noi trebuie să fim flexibili pentru a ne adapta la condițiile respective”, a declarat Viorel Jinga, rector UMF Carol Davila, potrivit digi24.ro.

Monica Anisie, despre admiterea la facultate în 2020, în contextul pandemiei de SARS-CoV-2

Reamintim că, Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, alături de Consiliul Național al Rectorilor, Sindicatul Alma Mater și de asociațiile studențești au convenit ca, în acest an, în contextul pandemiei de coronavirus, admiterea în învăţământul superior să fie organizată online.

Astfel că, prin modificarea Legii Educaţiei de către Parlament, se stabileşte că ”Universităţile pot organiza admitere pentru anul universitar 2020-2021 în forma online, potrivit metodologiei aprobate de Senatul universitar, iar în anul 2019-2020 se poate organiza online susţinerea tezelor de abilitare”.

Mai mult, Ministerul Educației și Cercetării a permis universităților românești accesul la Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR) pentru a facilita procesul de admitere în sistem online în instituțiile de învățământ superior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri