Caută
Close this search box.

Lukoil a fost amendată pentru poluarea aerului lângă Ploieşti, la Teleajen

lukoil

Amendă de 100.000 de lei pentru Rafinăria Petrotel Lukoil, din Ploieşti, dată de Comisarii Gărzii de Mediu Prahova, pe motiv că aceasta a poluat aerul, în timpul trecerii gazelor de la o instalaţie veche, la una nouă.

Timp de o jumătate de oră, nivelul de hidrogen sulfurat, în unele zone din oraşul Ploieşti, a fost de aproape 15 ori mai mare decât limita maximă admisibilă.

Verificările Gărzii de Mediu Prahova au fost făcute după ce Prefectura Prahova a cerut public acestei instituţii să stabilească sursa poluării şi a mirosului puternic, din cauza căruia numeroşi localnici din Ploieşti au sesizat autorităţile, reclamând poluarea masivă a aerului, informează News.ro.

Garda de Mediu Prahova a transmis Prefecturii că, după ce a verificat toate staţiile de monitorizare a emisiilor ce aparţin rafinăriilor din Ploieşti, a constatat că, la staţia de monitorizare din zona cartierului Mihai Bravu, ce aparţine Petrotel Lukoil, indicatorul H2S-hidrogen sulfurat a fost depăşit miercuri dimineaţă, între orele 06.30 şi 07.00.

Conform concluziilor Gărzii de Mediu, nivelul hidrogenului sulfurat eliberat în aer a fost de aproape 15 ori mai mare decât valoarea maximă admisă.

„În urma controlului din data de 02.09.2020, s-au constatat următoarele: Societatea are în derulare proiectul «Construire complex recuperare sulf RS3» şi, la data de 02.09.2020, s-a început trecerea gazelor de la instalaţia DGRS (Desulfurare Gaze şi Recuperare Sulf) de pe vechiul coş pe cel nou, conform programului investiţional.

În timpul operaţiei, pe o perioadă de aproximativ 30 de minute, gazele au fost dirijate spre faclă. Din cauza condiţiilor de dispersie, valoarea înregistrată a indicatorului H2S a fost de 218,04 ug/mc, faţă de valoarea limită admisă de 15ug/mc” se arată în răspunsul Gărzii de Mediu, la solicitarea Prefecturii Prahova.

În urma acestor constatări, rafinăria a fost amendată cu 100.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri