Caută
Close this search box.

De miercuri, restaurantele, teatrele și cinematografele se închid în București: Nu se pot face nunți și botezuri

De miercuri dimineață, restaurantele teatrele și cinematografele se închid în București, a anunțat prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu.

”Nu se pot face nunți și botezuri”, a declarat prefectul Capitalei. Întrebat dacă se vor închide și cazinourile, prefectul a spus: ”Cazinourile? Nu știu deocamdată, așteptăm ca CNSU să ia o asemenea măsură și ne vom adapta”.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a stabilit, în şedinţa de marţi, ca restaurantele să fie închise în interior, precum şi închiderea teatrelor şi cinematografelor, au declarat surse ale instituţiei pentru News.ro.

Totodată, într-un hotel poate fi servită masa doar clienţilor hotelurilor.

CMBSU a aprobat şi măsura recomandată de DSP Bucureşti ca masca să fie obligatoriu purtată în jurul şcolilor, pe o distanţă de 100 de metri, a spus prefectul Capitalei.

Angajații afectați de restrângerea activității economice – HoReCa și spectacole – vor beneficia de măsuri de sprijin.

În momentul în care rata de incidența scade sub 1,5 la mie, CNSU se va reuni de îndată și va dispune reluarea tuturor activităților.

Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă s-a reunit marţi după-amiază, pe fondul creşterii susţinute a cazurilor de coronavirus în Capitală şi a numărului de spitalizaţi la terapie intensivă şi în situaţia în care autorităţile au anunţat, tot marţi, un număr-record de decese provocate de COVID-19: 73.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri