Caută
Close this search box.

Cîţu, primit şi cu huiduieli, şi cu aplauze în Parlament. Orban face apel la bunul simț

camera deputaţilor

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban a declarat miercuri, în plenul reunit, că pentru a fi acordat votul de încredere pentru Executivul Cîţu sunt necesare 228 de voturi „pentru”. Cîţu a fost primit şi cu aplauze, dar şi cu huiduieli, de către seantori şi deputaţi. Audierile miniştrilor Cabinetului Cîţu în comisiile parlamentare de specialitate s-au încheiat, toţi miniştrii fiind avizaţi. Plenul s-a reunit pentru învestirea Guvernului, fiind programate prezentarea Programului şi a Listei Guvernului de către candidatul desemnat pentru funcţia de prim-ministru, Florin Cîţu, dezbateri asupra Programului şi listei Guvernului, votul asupra cererii de acordare a încrederii Parlamentului asupra Programului şi a întregii liste a Guvernului.

Orban face apel la bunul simţ după ce Cîţu a fost întâmpinat cu huiduieli.

”Doamnelor şi domnilor deputați suntem în parlamentul României şi vă solicit să vă comportaţi aşa cum aşteaptă fiecare român de la noi, să fim civilizaţi, să respectăm 7 ani de acasă şi bunul simţ, iar cei care huiduie să se ducă pe stadion să huiduie, dacă nu vom aplica regulamentul comun al Camerei şi Senatului”, a declarat Orban.

”De astăzi România va aveam premier şi guvern cu puteri depline. Vă asigur de la început pe toţi că nu am să înşel încrederea dumneavoastră. Eu şi tot Guvernul ne vom face datoria faţă de toţi cetăţenii României, indiferent dacă ne-au votat sau nu”, a declarat Florin Cîțu.

„Declar deschisă şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului şi din totalul de 465 de deputaţi şi senatori validaţi în mandat până în acest moment sunt 455, dintre care şi-au înregistrat prezenţa la lucrări 363. Supun votului proiectul ordinii de zi. Cu unanimitate de voturi ordinea de zi a fost aprobată. Supun votului programul de lucru. Cu unanimitate de voturi programul de lucru a fost aprobat. La ordinea de zi a şedinţei de astăzi avem: prezentarea programului şi a listei Guvernului de către domnul Vasile Florin Cîţu, desemnat pentru funcţia de premier, votul asupra programului şi întregii liste a Guvernului. (…) Parlamentul acordă votul de încredere Guvernului cu majoritate de voturi a deputaţilor şi senatorilor, majoritatea este de 228 de voturi „pentru”. În cursul acestei zile a fost primită scrisoarea domnului Vasile Florin Cîţu, candidatul desemnat pentru funcţia de premier, însoţită de programul de guvernare şi lista membrilor Guvernului”, a declarat Ludovic Orban în plenul reunit de miercuri al Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Toţi miniştrii propuşi în Guvernul Cîţu au trecut de comisii, urmând ca lista noului Executiv şi programul de guvernare să fie supuse aprobării plenului Camerelor reunite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri