Caută
Close this search box.

Criză acută de sânge. Numărul donatorilor onorifici s-a înjumătăţit

sânge

Criză de sânge fără precedent la Arad. Numărul donatorilor s-a înjumătățit, iar cererea a crescut cu aproape 50 la sută. La centrul de transfuzii nu mai sunt rezerve şi nici în judeţele învecinate nu sunt suficienţi donatori.

În această perioadă au nevoie de tranfuzii bolnavii de covid 19, dar şi alţi pacienţi internaţi cu diverse afecţiuni. Medicii fac din nou apel către donatori să facă un gest prin care pot salva vieţi.

De la începutul anului, la centrul de transfuzii din Arad, nu au ajuns nici 20 de donatori pe zi. Jumătate din numărul celor care donau de obicei. Dar în fiecare zi cresc cererile de sânge. Nu există rezerve de sânge nici în judeţele învecinate, conform Ştirile TVR.

Au nevoie de tranfuzii nu doar bolnavii de covid 19 ci şi mulţi pacienţi cu late afecţiuni. Printre puținii donatori care au fost azi la centrul de transfuzii din Arad am găsit veterani, dar și oameni care au venit pentru prima oară să facă un gest salvator.

La Timișoara, în urmă cu mai puțin de o săptămână, reprezentanții centrului de transfuzii anunțau un minim istoric de donatori şi făceau apel la oameni să vină în sprijinul celor care au nevoie de sânge.

Arădenii care doresc să doneze sânge sunt așteptați, zilnic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri