Caută
Close this search box.

Dacă Robert Negoiţă revine în PSD, Gabriela Firea face scandal

gabriela firea
Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, le-a transmis colegilor din filiala PSD București că se va opune cu toată fermitatea revenirii lui Robert Negoiță în PSD și că va merge până în pânzele albe, pentru a împiedica întoarcerea primarului Sectorului 3 în partid, au declarat pentru G4Media.ro surse apropiate discuțiilor.
Potrivit acestora, Firea nu s-a referit explicit la o eventuală demisie din PSD, însă unii participanți la discuții au interpretat mesajele liderului PSD București drept amenințări cu plecarea din partid.
Situația s-a tensionat la vârful PSD, după ce în presă au apărut informații referitoare la iminenta revenire a lui Robert Negoiță, invitat public de Marcel Ciolacu, la sfârșitul lunii septembrie, ”să se întoarcă acasă”.
Presa a scris pe 6 ianuarie că Marcel Ciolacu și Robert Negoiță ar fi convenit, în cadrul unei întâlniri, la sediul din Kiseleff, ca Partidul București 2020, înființat anul trecut de primarul Sectorului 3, în numele căruia a candidat pentru un nou mandat, să fuzioneze cu PSD.
Partidul lui Negoiță a participat la alegerile locale din 27 septembrie, în alianţă cu partidul lui Victor Ponta, Pro România, sub titulatura Alianţa Pro Bucureşti 2020.
Întrebat dacă țintește funcția de președinte al PSD București, Negoiță a declarat: ”Viața m-a învățat să nu exclud nimic”. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a confirmat discuțiile cu Negoiță.
”A fost o discuție informală în cadrul organizației. Eu îl doresc pe Robert în partid”, a declarat Ciolacu. Liderul PSD a precizat însă că Negoiță ar urma să răspundă de filiala Sector 3.
Temerile susținătorilor lui Firea sunt că, prin această mutare, Marcel Ciolacu pregătește de fapt debarcarea fostului primar din funcția de lider al organizației București, considerată principalul rival intern al liderului PSD.
Firea a fost aleasă în fruntea filialei București anul trecut, după ce a condus organizația, ca interimar, vreme de 4 ani, cât timp partidul a fost condus de Liviu Dragnea.
Alte voci din partid susțin însă că Negoiță are nevoie de sprijinul partidului și de voturile celor 21 de consilieri PSD din Consiliul General, pentru a-și putea promova proiectele imobiliare.
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a inițiat în decembrie un proiect de hotărâre pentru anularea PUZ-urilor (Planuri Urbanistice Zonale) din sectoarele 2, 3 și 5. Ziarul Profit.ro a scris pe larg despre proiectele imobiliare ale familiei Negoiță în Capitală.
Nu ar fi prima mutare făcută de Marcel Ciolacu împotriva Gabrielei Firea. Liderul PSD a propus în decembrie, în pline negocieri pentru funcțiile din Parlament, ca liderii partidului să nu ocupe funcții de conducere în Senat sau Camera Deputaților.
Argumentul lui Ciolacu a fost că vrea să încurajeze tinerii din partid să candideze pentru aceste funcții, dar presa a speculat că principalul scop era tot blocarea Gabrielei Firea, care viza un post de vicepreședinte, la Senat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri