Caută
Close this search box.

Simona Halep s-a calificat în semifinale la Stuttgart, după o lecţie de tenis

Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului WTA 500 de la Stuttgart, dotat cu premii totale de 565.530 de dolari, după ce a învins-o, vineri seara, pe rusoaica Ekaterina Alexandrova, cu 6-1, 6-4.

Halep (29 ani), numărul trei mondial, s-a impus după 71 de minute şi va juca pentru a treia oară în semifinale la Stuttgart, după 2015 şi 2017.

Simona Halep, a doua favorită a turneului, a predat o lecţie de tenis în primul set al meciului, în care a avut 5-0 şi pe care l-a câştigat în doar 23 de minute, potrivit Agerpres. Românca a pierdut doar trei puncte pe propriul serviciu în acest set.

Actul secund a fost mult mai echilibrat, dar Halep a avut şi în acest set iniţiativa.

Simona a avut 3 aşi şi 2 duble greşeli, iar Alexandrova a reuşit un as şi a comis 5 duble greşeli. Simona Halep a avut un 70% la punctele făcute cu primul serviciu, faţă de cele 47 de procente ale rusoaicei. Superioritatea a fost vizibilă şi la al doilea serviciu, 55%-41%.

Fostul lider mondial a avut 14 winners, iar Alexandrova doar 11 mingi direct câştigătoare, rusoaica totalizând mai multe erori neforţate, 33-15.

În penultimul act, Simona o va întâlni pe învingătoarea dintre belarusa Arina Sabalenka, a cincea favorită, şi estoniana Anett Kontaveit.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri