Caută
Close this search box.

Renate Weber: Vedeţi că, dacă mă revocă iar Parlamentul, suntem daţi afară din UE

renate weber

Renate Weber a afirmat, în emisiunea lui Mihai Gâdea de la Antena 3, că este „persoana cea mai hărțuită din această țară”.

Ea a mai spus că România ar putea să fie exclusă din UE, dacă Parlamentul va insista să o revoce din funcție.

„De un an și ceva eu sunt, cred, persoana cea mai hărțuită din această țară, ceea ce este total nedrept, având în vedere lucrurile pe care eu și toate instituțîile le-am făcut.

În această perioadă s-a discutat mult de revocare, după care părea că nu îi mai interesează așa de tare și brusc a apărut din nou subiectul pe tapet. Ba, mai mult, că de aici spun că au încălcat tot ce se putea.

Au încălcat un articol din Constituția României, articolul 60 care spune foarte clar că, Avocatul Poporului prezintă celor două camere ale Parlamentului rapoarte anual. Eu nu am fost invitată niciodată să prezint rapoartele anuale ale acestei instituții”, a declarat Weber, la Sinteza Zilei.

Weber a mai susținut că România va avea probleme cu apartenența la UE, dacă actuală coaliție majoritară din Parlament va insista să o revoce din funcție.

„Din ce am văzut astăzi, în minută (minuta CCR), se pune un accent foarte mare pe independența acestei instituțîi. Este și firesc! Nu numai că avem la noi, de la Comisia de la Veneția, niște recomandări foarte ferme, în 2012 și 2019, care ar fi trebuit tot timpul să fie respectate.

Că, dacă ar mai începe sau continua ceva, în condițiile în care deja Parlamentului i se reproșează că nu a respectat statul de drept, cred că vom avea o mare problemă cu apartenența noastră la un club cum este Uniunea Europeană, unde statul de drept este fundamentul acelei apartenențe”, a mai spus Renate Weber.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri