Caută
Close this search box.

Rusia şi Covid, cifrele dezastrului

rusia

Guvernul rus a raportat 672 de morți într-o zi, din cauza Covid-19. Este un nou vârf, de la începutul epidemiei, care s-a intensificat în Rusia, din cauza variantei indiene (Delta) a SARS-CoV-2.

Moscova, principalul focar al epidemiei în Rusia, și Sankt Petersburg au înregistrat 108, respectiv 115 morți, din cauza COVID-19, bilanțuri zilnice apropiate de recorduri atinse la începutul săptămânii.

Un nou val al epidemiei COVID-19 a repornit la jumătatea lui iunie, în Rusia, pe fondul unei campanii de vaccinare lente și al apariției variantei indiene a SARS-CoV-2, mult mai contagioasă decât celelalte variante.

Campania de vacinare, lansată în decembrie printr-o propagandă puternică a vaccinului anticovid Sputnik V, a convins până în prezent doar 23 dintre cele 146 de milioane de ruși, adică 15% din populație, într-un context de neîncredere generalizată.

Președintele rus Vladimir Putin și-a exprimat opoziția față de obligativitatea vaccinării la nivel național, însă i-a încurajat pe ruși să se vaccineze și că nu cedeze zvonurilor cu privire la vaccinurile anticovid.

Bilanțul morților din cauza COVID-19 a ajuns la 135.886, iar Rusia a devenit astfel cea mai îndoliată țară europeană, din cauza pandemiei.

Agenția rusă de statistică Rosstat – care definește mai larg morțile din cauza noului coronavirus – raporta la sfârșitul lui aprilie 270.000 de morți, din cauza COVID-19.

Capitala rusă, urmată de 15 regiuni, a introdus în ultimele săptămâni măsuri, precum revenirea la serviciu a unei părți a angajaților, vaccinarea obligatorie a angajaților în sectorul serviciilor și un pașaport sanitar, pentru a mânca la restaurant, aminteşte Ziare.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri