Caută
Close this search box.

Drulă: Pun pariu pe o sticlă de vin că veniţi cu alt premier/ Rareş Bogdan: Cătălin, dacă vorbeai aşa cu mine, nu mai erai ministru

Drulă

Primul care a luat cuvântul în şedinţa coaliţiei a fost vicepremierul Dan Barna, care a subliniat că s-a ajuns la un moment foarte delicat al colaborării cu PNL, ultimele zile arătând că prezenţa USR PLUS nu mai este nici respectată, nici susţinută.

”Anghel Saligny putea să mai fie un subiect de discuţie şi puteam merge mai departe. Dar chestiunea cu ministrul Justiţiei este un mesaj foarte clar, după episodul Vlad Voiculescu, care e exact identic. O dată la trei luni mesajul lui Florin Cîţu este că-l împuşc pe următorul”, a spus Barna.

El a continuat subliniind că USR PLUS poate continua această coaliţie, dar cu un alt prim-ministru.

Următorul vorbitor a fost Dacian Cioloş, care a spus răspicat de la început că USR PLUS nu are intenţia de a face altă majoritate cu alte partide.

”Subiectele PNDL, pensii speciale, SIIJ, rectificarea – toate au fost puse într-o succesiune la ultima şedinţă. Din păcate, cu Florin Cîţu nu mai putem construi pe încredere”, a spus europarlamentarul.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a intervenit precizând că poziţia partidului pe care îl conduce este una foarte clară de susţinere a lui Florin Cîţu pentru funcţia de prim-ministru, subliniind că nu îşi doreşte afectarea coaliţiei de guvernare.

La rândul său, Florin Cîţu le-a reproşat direct celor de la USR PLUS că l-au mandatat pe Stelian Ion să nu dea aviz pentru OUG cu PNDL.

”Am spus că acesta este un şantaj”, a acuzat şeful guvernului.

”V-am spus eu aşa ceva, că l-am mandatat pe Stelian să nu dea aviz?”, l-a întrebat Cioloş.

”Am spus că este un şantaj la limita penalului”, i-a răspuns Cîţu.

În discuţie a intervenit şi ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, care le-a reamintit liberalilor, potrivit News.ro, că USR PLUS nu a venit la şedinţa coaliţiei pentru a negocia poziţia lui Cîţu ca prim-ministru.

”Pentru PNL nu există altă opţiune decât Florin Cîţu. Îţi spun, Cătălin, tonul tău este foarte nepotrivit. Dacă o făceai cu mine, nu mai erai în guvern.

Negocierea cu AUR e toxică, asocierea cu ei este extrem de regretabilă”, a intervenit în discuţie şi Rareş Bogdan.

”Eu pun pariu pe o sticlă de vin că o să veniţi cu alt premier”, a fost replica lui Drulă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri