Caută
Close this search box.

An școlar 2021-2022: Mulți copii vor merge la toaletă în fundul curții și se vor spăla pe mâini cu apă adusă de acasă

Clopoțelul va suna pe 13 septembrie în toate unitățile de învățământ din România, dar nu doar pentru elevi, ci și pentru autorități, dintre care multe nu au „temele făcute”. Avem în continuare școli care arată ca acum 30 de ani, altele sunt în plin șantier, transmite TVR.

La fel ca până acum, mulți copii vor merge la toaletă în fundul curții și se vor spăla pe mâini cu apă adusă de acasă.

În Arad, elevii liceului baptist vor învăța în containere, transformate în săli de clasă moderne. A fost soluția găsită de primărie, ca să facă față numărului tot mai mare de copii înscriși la această unitate, de la an la an. În această toamnă, au apărut două clase noi.

În alte școli din țară, problemele sunt același de la an la an. În Botoșani, de exemplu, elevilor din mai multe sate noul an le aduce aceleași condiții precare în care trebuie să învețe. Școlile nu au autorizație, iar investițiile în modernizare nu există.

Fără apă curentă și canalizare, cu toalete în spatele curții va arăta școala și pentru mulți elevi din satele din Vrancea. Jumate din cele aproximativ 450 de unităţi şcolare din județ nu au autorizație sanitară.

La Focșani, în schimb, deși nu există unități fără autorizație, sunt unele nepregătite. La Liceul de Arte, de exemplu, elevii vor învăța tot în fostul internat pentru că lucrările la noua școală nu s-au terminat, desi au început acum 20 de ani.

La Iași, autoritățile susțin că toate unitățile școlare sunt pregătite să îi primească pe elevi. Iar peste 30 dintre ele au fost reabilitate.

Festivitățile de deschidere ale anului școlar 2021-2022 se vor desfășura în condiții speciale. Acestea vor fi organizate în curțile unităților de învățământ, nu vor dura mai mult de o oră și jumătate și toate persoanele prezente vor purta măști.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri