Caută
Close this search box.

Ambasada Italiei are încredere că instituţiile române vor rezolva cazul Şoşoacă-jurnaliştii RAI

diana şoşoacă

Ambasada Italiei la Bucureşti a precizat vineri că ia act de anchetele în curs şi este încrezătoare în implicarea instituţiilor române pentru a face lumină cu privire la conflictul recent dintre senatoarea Diana Şoşoacă şi o echipă de jurnalişti italieni.

„Referitor la evenimentul în care au fost implicate corespondenta RAI, Lucia Goracci şi echipa acesteia în ziua de 10 decembrie la Bucureşti, Ambasada Italiei în România exprimă aprecierea sa faţă de declaraţiile făcute de partea română, la cel mai înalt nivel instituţional, de condamnare a agresiunii suferite de jurnalistă şi echipa de televiziune şi de apărare a rolului ziariştilor şi a libertăţii de informare”, arată misiunea diplomatică într-un comunicat transmis Agerpres.

Joi, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că incidentul este unul ‘absolut regretabil’ şi că autorităţile competente trebuie să verifice ce s-a întâmplat şi cum s-a intervenit.

„Solicit această verificare la sânge, pentru a nu avea încă o dată un astfel de incident, care este absolut regretabil şi, ca să fiu sincer, până acum ar fi fost inimaginabil”, a spus şeful statului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri