Caută
Close this search box.

Elena Copaciu: Atrocitățile din Ucraina și lecțiile istoriei

Când numai în ultimul secol un popor, cel rus, a săvârșit atrocități și crime împotriva umanității, începând cu exterminarea rușilor albi și a celor care s-au împotrivit instalării comunismului, au deportat populație civilă până au schimbat structura etnică a unor tari, au inventat înfometarea atroce în tara care hrănește cu cereale multe alte tari, Ucraina și Holodomor-ul adică, au distrus elitele în toate tarile de după cortina de fier( și încă o fac, daca nu fizic, macar prin emigrare), care își lasă soldații să putrezească în zăpadă, fară să îi îngroape creștinește, și atâtea alte semne de dezumanizare, e semn că nu avem ce așteptă de la ei!

Purificarea trebuie să le vina din interior.

Până atunci orice legături cu poporul terorist și dezumanizat sunt complicitate la crime împotriva umanității!

Acum poate înțelegem mai bine de ce ajung în vamă copii cu fețe albe, fără expresie și care abia vorbesc, mame derutate și năucite de cum a virat viața lor în timp atât de scurt, vârstnici care au trăit de mai multe ori în viață astfel de refugieri în mare grabă…puteau fi ei în locul celor nenorocoși din Bucea, Irpin, Mariupol și atâtea alte locuri din Ucraina! Puteam fi noi daca nu eram tara NATO și UE!

Ce trebuie să știe tinerii, este că aderarea la UE și NATO a fost dorință poporului, mai puțin a clasei politice. Dar nu se puteau câștiga alegeri în deceniile 90-2000 fară aceste obiective pe agenda electorala!
Nici acum clasa politica nu este prea vocala în a condamna atrocitățile din Ucraina. Reacția societății civile la valul de refugiați de război iar i-a luat prin suprindere. Până la ora aceasta exista doar o reacție pe Twitter a ministrului de externe! În Moldova mâine este zi de doliu national!

Voi comemora și pe unchiul meu, prizonier 20 de ani în Siberia și mort de cancer de pancreas imediat după ce s a întors și pe străbunicul arestat și trimis la Canal în anii 50, pe bunicul scos în camp de Securitate și asupra căruia s au tras salve de pistol automat că să accepte colaborarea cu ei( a supraviețuit!..l-au lăsat noaptea în câmp, iar ulterior securistul zonei a spus că el i-a salvat viața!), pe bunica ce a făcut meningoencefalita după ce securiștii au arestat și pe cel mai mic dintre copii, după ce își luaseră din casă tot ce li s-a părut că merită tâlhărit. Erau emigranți din Macedonia otomană( unde războaiele nu mai conteneau și au dus până la urma la dispariția imperiului ), chemați de Regat pentru a coloniza Cadrilaterul.

Nu rareori istoria e „dejà vu, deja conu”!…doar să îi învățam lecțiile! Asta pare cel mai greu de făcut!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri