Caută
Close this search box.

A apărut o nouă meserie. Putinolog. William Burns, şeful CIA, e profesionist

william burns

Jumătate din administraţia de la Washington se îndeletniceşte cu analizarea fiecărui cuvânt şi fiecărei mişcări a lui Vladimir Putin.

Puţini sunt cunoscători mai avizaţi ai liderului de la Kremlin decât directorul CIA, William Burns, relatează Politico.

Putin este întruchiparea unei „combinaţii de trăsături tipic ruseşti: îngâmfat, supărăcios, ofensat şi nesigur”, scrie Burns, conform ziarului Adevărul.

Liderul de la Kremlin este „un apostol al revanşei”, a mai declarat Burns. Recent, directorul CIA, care, înainte de invazie, a fost trimis să-l atenţioneze pe Putin, a făcut o predicţie:

„Cred că este într-o dispoziţie în care are convingerea că nu-şi poate permite să piardă”. CV-ul lui Burns îl recomandă: o carieră diplomatică îndelungată, inclusiv în calitate de ambasador al SUA la Moscova (2005-2008).

Dar mai presus de toate este experienţa sa personală cu preşedintele rus, cu care nu s-ar putea lăuda nimeni din administraţia actuală. Asta îl aduce în postura de a fi unul dintre consilierii de vârf ai lui Biden, căruia îi sunt încredinţate cele mai sensibile sarcini, fiind şi specialistul la care apelează elita de la Washington când vrea să ghicească următoarea mutare a lui Putin.

În perioada următoare, în contextul problematicii privind acurateţea informaţiilor de la servicii în legătură cu Rusia şi Ucraina şi a oportunităţii ca SUA să fi trimis arme grele mai din timp ţării atacate, probabil că va cădea în sarcina lui Burns să furnizeze răspunsuri.

Burns este „matur, foarte experimentat, rezervat, chibzuit în ceea ce spune. Din aceste motive, ca şi a experienţei lui cu Putin, îl ascultăm pe el”, spune William Taylor, fost ambasador al SUA în Ucraina, care îl cunoaşte de mult timp pe Burns.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri