Caută
Close this search box.

Elevi plătiți să învețe meserie, cu post asigurat

elevi

Criza de personal obligă firmele să caute angajaţi direct în școli, printre absolvenții claselor a opta. Reprezentanții companiilor încearcă să-i convingă să aleagă învăţământul dual ca să înveţe meserie și să câştige banii lor. În capitală, elevii se pot pregăti şi în magazine celebre din mall-uri ca să devină consilieri de modă, cu post garantat. Nici nu au nevoie de Evaluarea Națională. Angajatorii îi aleg la un interviu.

Mihaela are 17 ani și este elevã în ultimul an de învãțãmânt dual la Colegiul Kirițescu din Capitalã. A ales programul de trei ani organizat cu Secția Comercialã a Ambasadei Austriei și cu unul dintre cele mai importante branduri austriece de fashion. În curând va obține certificarea profesionalã de comerciant vânzãtor, recunoscutã în toatã Uniunea Europeanã.

Un tutore le dezvãluie elevilor secretele unui bun consilier de modã, cum sã-i ajute pe clienți, sã aranjeze hainele și sã încaseze banii la casa de marcat. Școală a început cu 80 la șutã teorie, la clasã și 20 la șutã, practicã în magazin, la mall. Spre final, proporția s-a inversat. Pe lângã brãțara de aur a meseriei, elevii primesc și o bursã de 500 de lei pe lunã, iar la final au locul de muncã asigurat.

Personalul calificat este extrem de greu de gãsit în foarte multe domenii, și tot mai multe firme încearcã sã-și pregãteascã viitorii angajați încã de pe bãncile școlii.

Deși au mai multe beneficii de la firme, elevii nu sunt obligați sã se angajeze la final. La Colegiul Kirițescu, sunt disponibile acum 70 de locuri pentru calificãrile de comerciant vânzãtor și lucrãtor hotelier.

Absolvenții de gimnaziu se pot înscrie la clasele duale chiar fãrã Evaluarea Naționalã, între 4 și 8 iulie și între 26 și 28 iulie. Reprezentanții firmelor vor selecta candidații pe baza unui interviu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri