Caută
Close this search box.

Radu Mihaiu (USR): Autodenunț – și eu am spor de 25% pentru fonduri europene la indemnizație

radu mihaiu

Primarul USR al Sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunțat că și el are un sport de 25% pentru fonduri europene la indemnizație și susține că legislația nu îi permite să renunțe la el.

„Autodenunț: și eu am spor de 25% pentru fonduri europene la indemnizație. Când am ajuns primar, am întrebat dacă pot renunța la acest spor. Și mi s-a spus clar că NU SE POATE. Că legea nu permite primarului să renunțe la sporul acesta. Am citit cu ochii mei prevederile legale ca să cred acest lucru. Și așa e. Primarul nu poate renunța la sporul de 25% dacă primăria pe care o conduce gestionează proiecte pe fonduri europene”, a scris edilul, luni seară, pe Facebook.

El a citat și din prevederile art. 16 al Legii 153 din 2017: „Indemnizaţiile lunare ale preşedinţilor şi vicepreşedinţilor consiliilor judeţene şi primarilor/viceprimarilor unităţilor administrativ-teritoriale care implementează proiecte finanţate din fonduri europene nerambursabile se majorează cu 25%”.

Citeşte şi: Clotilde Armand, după anunţul ANI: Depun plângere penală împotriva inspectorului!

Mesajul său vine în contextul în care Agenția Națională de Integritate o acuză de incompatibilitate pe Clotilde Armand, primarul USR al Sectorului 1, și a sesizat Parchetul General.

„Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către ARMAND CLOTILDE MARIE BRIGITTE a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal întrucât, în exercitarea atribuțiilor de primar, respectiv în perioada februarie – august 2022, a semnat un număr de 5 dispoziții care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru sine”, a precizat ANI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri