Caută
Close this search box.

CNCD nu are jurisdicţie ca să-l sancţioneze pe Viktor Orban

viktor orban

Premierul maghiar Viktor Orban nu poate fi sancționat de autoritățile române, pentru că nu există jurisdicţie pentru acesta, deoarece demnitarul are imunitate diplomatică.

Orban a fost în vizorul CNCD, pentru declarațiile rasiste de la Tușnad, potrivit unei decizii a Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

Autoritatea a fost sesizată după ce premierul ungar a spus, într-o vizită pe care a efectuat-o în România vara aceasta, că europenii nu ar trebui să se amestece cu alte rase, aminteşte Digi24.ro.

Codul Penal din România sipulează că legea penală nu se aplică infracțiunilor săvârșite de reprezentanți diplomatici ai statelor străine sau de către alte persoane care, în conformitate cu tratatele internaționale, nu sunt supuse jurisdicției penale a statului român.

După incident, președintele CNCD, Csaba Asztalos, spunea că nu s-a autosesizat CNCD, tocmai pentru că Viktor Orban beneficiază de această imunitate, fiind premier al Ungariei. Plângerea a fost făcută de deputatul PNL Alexandru Muraru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri