Caută
Close this search box.

Incidente între manifestanţi şi jandarmi la protestul de la Parlament

Modificările la legile Justiției, ale căror amendamente au fost votate pe bandă rulantă astăzi, în plenul Parlamentului, de coaliția PSD-ALDE şi de UDMR, au scos din nou oamenii în stradă.

FOTO: Digi24

Deși este tot mai frig, la protest continuă să vină oameni și, în același timp, numărul jandarmilor și polițiștilor crește.

La un moment dat, au avut loc incidente între jandarmi şi protestatari, în Piaţa Izvor. Protestatarii i-au împins pe jandarmi, au rupt cordonul, au blocat Bulevardul Naţiunilor Unite. Apoi, jandarmii s-au regrupat şi i-au împins din nou în alveola Pieţei Constituţiei, iar traficul a revenit la normal, potrivit digi24.ro.

Participanții la protest strigă „PSD, ciuma roșie!”, „Pui de hoți și de mafioți!”, „Elicoptere pentru hahalere!”, „Hoții”, „Dragnea la pușcărie!”, „Parlament penal, marș la tribunal!”, „Anticipate, Anticipate!”.

Protest în seara asta şi la Cluj, unde sute de protestatari au ieșit în stradă. Protestatarii au desfășurat un mesh chiar în fața intrării spre sediul mai multor partide de pe pietonala Eroilor, pe care au scris „Hoții”. Aceștia scandează „Justiție, nu corupție!”, „Nu cedăm, nu capitulăm!”, „Nu vrem să fim o nație de hoți!”, „DNA să vină să vă ia!” și au afișat bannere pe care au scris, de exemplu, „Vă jucați cu focul! În curând mămăliga va exploda!” ori „Când nedreptatea devine lege, nesupunerea devine datorie!” – acesta din urmă a fost desfășurat și la parada de ziua națională, câteva zeci de metri mai încolo, scrie actualdecluj.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri