Caută
Close this search box.

Dragnea, același șlagăr cu ”statul paralel”: O grupare de partide susține continuarea abuzurilor

dragnea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, la Focşani, citat de Agerpres, că o grupare de partide susţine, în continuare, „statul paralel”. Liderul PSD s-a referit la faptul că pachetul de legi ale Justiţiei a fost atacat pentru a doua oară la Curtea Constituţională, menţionând că actele normative în cauză au fost adoptate în conformitate cu prevederile Constituţiei.

„Este o grupare de partide care susţine, în continuare, statul paralel, care susţine, în continuare, ca în România să se continue abuzurile, care susţine, în continuare, ca lumea asta a tenebrelor, pe care încet-încet am început să o vedem cu toţii – pentru că începe să iasă la iveală, să continue. Noi discutăm despre un pachet de legi care a fost adoptat prin procedură parlamentară, aşa cum scrie Constituţia şi spune orice democraţie oriunde în lume”, a spus Liviu Dragnea.

Potrivit acestuia, după prima sesizare cu privire la legile Justiţiei, Curtea Constituţională a apreciat că acestea sunt constituţionale, cu excepţia unor anumite articole. În opinia liderului PSD, legile vor ajunge, în final, pe masa preşedintelui României pentru a fi promulgate şi vor intra în vigoare.

„Acest film, această disperare, până la urmă, se va încheia pentru că nu pot bloca mersul democraţiei, legile vor ajunge până la urmă la preşedintele României – o să vedem ce va face preşedintele României, dacă şi dumnealui vrea să le întoarcă la Parlament sau dacă le promulgă – acele legi vor intra în vigoare şi îşi vor produce efecte, pentru că reprezintă un pas important pentru o reformă dorită a sistemului de Justiţie, aşa cum şi modificarea Codurilor penale, care va începe în Comisia specială, se va finaliza cu nişte texte care să fie în concordanţă cu cele două directive europene care trebuie să fie puse în aplicare şi în România – una din ele fiind legată de principiile privind dreptul la un proces corect şi prezumţia de nevinovăţie, în concordanţă cu deciziile CEDO şi în concordanţă cu deciziile Curţii Constituţionale’, a arătat Dragnea.

Preşedintele PSD a mai spus că acţiunile referitoare la legile Justiţiei vor fi duse până la capăt pentru că acestea sunt dorite de către cetăţeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri