Caută
Close this search box.

De necrezut, dar adevărat! Averile premierului şi miniştrilor Cabinetului Dăncilă.

de necrezut

Averile prim-ministrului Viorica Dăncilă şi a unei părţi dintre miniştrii din Guvernul său au fost actualizate de protagonişti. De necrezul, dar, conform acestora, reiese că demnitarilor le merge din ce în ce mai bine, după cum arată sumele pe care le au în conturi.

Premierul Viorica Dăncilă deţine în coproprietate cu soţul său, Cristinel Dăncilă, două terenuri intravilane la Predeal (judeţul Braşov) şi la Giurgiţa (judeţul Dolj) şi un alt teren, agricol, tot la Giurgiţa, potrivit declaraţiei de avere reactualizate în data de 11 iunie 2018.

De asemenea, mai are două apartamente, la Videle şi la Ploieşti, o casă de vacanţă la Predeal şi o casă la Giurgiţa. Dăncilă are şi un autoturism marca Volkswagen Passat, an de fabricaţie 2014, şi bijuterii cu valoare estimată de 5.000 de euro.

În conturi, Dăncilă are aproximativ 70.000 de euro, 232.000 de lei şi 17.000 de dolari în fonduri de investiţii. Averea Vioricăi Dăncilă declarată după învestirea ei în funcţie era următoarea: 10 conturi şi depozite în bănci, în lei, euro şi dolari, care cumulează aproape 70.000 de euro, 150.000 de lei, dar şi 17.000 de dolari.

Aceasta avea  3 terenuri, 2 apartamente, o casă de vacanţă şi una de locuit dar şi bijuterii de 5.000 de euro. Viceprim-ministrul Paul Stănescu are, conform declaraţiei de avere reactualizate în data de 15 iunie 2018, trei terenuri agricole, pe care acesta le deţine împreună cu soţia sa, în localităţile Cilieni, Brastavăţu şi Corabia din judeţul Olt, un teren intravilan în comuna Vişina (judeţul Olt) şi un alt teren extravilan în municipiul Craiova (judeţul Dolj).

Mai mult, are în proprietate împreună cu soţia o casă de locuit la Vişina şi un apartament la Craiova. Ministrul Dezvoltării mai deţine un autoturism Nubira, an de fabricaţie 2002, şi are un cont bancar în sumă de 24.136,45 lei. Declaraţia reactualizată privind averea sa nu are schimbări faţă de cea din iarnă. Ana Birchall, cel mai bogat demnitar din Guvern

Vicepremierul Ana Birchall are în proprietate un apartament în Bucureşti. Totodată, în coproprietate cu soţul său, omul de afaceri Martyn Birchall, ea deţine alte două apartamente, la Bucureşti şi New York (NY, SUA), o casă de locuit în New Haven (CT, SUA) şi o casă de vacanţă la Dorna Arini (judeţul Suceava).

Birchall are un autoturism Volvo, an de fabricaţie 2006, bijuterii în valoare de aproximativ 46.000 de euro şi un lingou de aur dobândit în 2011. În conturi are peste 262.000 de dolari, 10.000 de euro şi aproximativ 70.000 de lei. La capitolul „Plasamente, investiţii diirecte şi împrumuturi acordate“ aceasta stă foarte bune având investiţii financiare în străinătate estimate la 23 de milioane de euro, alături de soţul ei, plasamente de peste 1 milion de lei, dar şi alte plasamente 73.000 de dolari, respectiv 61.000 de euro.

În cea mai recentă declaraţie de avere a sa, din 3 iulie 2018, ministrul Afacerilor Interne a menţionat că are în proprietate un apartament în Videle (judeţul Teleorman) şi două autoturisme – Renault Laguna (an de fabricaţie 2006) şi Volkswagen Tiguan (an de fabricaţie 2012). Aceasta nu are deloc bani în conturi, dar are două credite la bănci în valoaretotală de 100.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri