Caută
Close this search box.

Dragnea îl atacă pe Maior fiindcă a criticat scrisoarea lui Giuliani, cel care face lobby pentru amnistia de care poate profita liderul PSD

Liviu Dragnea, liderul PSD, atac frontal la George Maior, ambasadorul României în SUA, pentru că ambasadorul a comentat pe marginea scrisorii transmise de avocatul Rudolph Giuliani preşedintelui Klaus Iohannis.

În opinia lui George Maior, ambasadorul românie la Washington, scrisoarea lui Giuliani este “expresia unui lobby iniţiat de anumite forţe” care vor să apere persoane din România cu probleme penale„.

Dragnea vorbeşte despre scrisoarea avocatului din SUA ca şi cum aceasta ar veni din partea oficialităţile americane, în pofida faptului că purtătorul de cuvânt al ambasaderi SUA la Bucureşti spune că nu este vorba despre opinia vreunui oficial american.

Totodată, Dragnea califică drept „interesantă” propunerea lui Giuliani privind înființarea unei comisii de judecători internaționali în cazul protocoalelor.

…Concluzia amară a acestei scrisori este că încrederea în sistemul de Justiție din România este serios zdruncinată în fața partenerilor externi și a investitorilor străini. Domnul Giuliani pune cu adevărat degetul pe rană – o rană care este încă deschisă și pe care România va trebui să o trateze tranșant și cu mult curaj, dacă mai vrem să rămânem în familia statelor democratice din spațiul Nord-Atlantic, scrie Liviu Dragnea pe pagina sa Facebook.

…Este interesantă propunerea domnului Giuliani de constituire a unei comisii de judecători internaționali care să analizeze și să se pronunțe cu privire la impactului protocoalelor secrete asupra sistemul de justiție. O astfel de comisie s-ar ridica deasupra partizanatelor politice din România și ar pune capăt propagandei mincinoase care a atacat furibund orice acțiune legitimă a Parlamentului de a demonta acest Stat Paralel și de a restabili independența judecătorilor, mai susţine Dragnea.

Într-o scrisoarea adresată președintelui Klaus Iohannis, Rudolph Giuliani, fostul primar al New York-ului și actual avocat personal al președintelui Donald Trump, propune o amnistie în România, dată celor care au fost condamnaţi ca urmare a, ceea ce el numeşte, excese.

O amnistie ar trebui dată celor care au fost acuzaţi şi condamnaţi ca urmare a exceselor DNA făcute de la implementarea protocoalelor secrete, inclusiv mai multor oameni inocenţi care au fost trimişi la închisoare„, susţine Giulinai.

George Maior, ambasadorul României la Washington, fost director al SRI, a comentat ieri scrisoarea transmisă autorităţilor de la Bucureşti de Rudolph Giuliani.

În opinia lui Maior, scrisoare către oficialii români, în care cere verificarea protocoalelor secrete ale SRI, este a unui personaj „spumos şi combativ„, care reprezentă “expresia unui lobby iniţiat de anumite forţe” care vor să apere persoane din România cu probleme penale.

Donald L. Carroll, purtătorul de cuvânt al Ambasadei SUA la Bucureşti, a transmis, referindu-se la scrisoarea adresată autorităţilor române de avocatul Trump Rudolph Giuliani pe tema protocoalelor cu SRI, că Guvernul SUA nu comentează opiniile unor persoane fizice, cetăţeni americani.

https://magnanews.ro/2018/08/27/maior-comenteaza-scrisoare-lui-giuliani-lobby-pentru-apararea-unor-personaje-din-romanai-cu-probleme-in-justitie/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri