Caută
Close this search box.

Decizia CCR privind schimbarea completurilor nu îl ajută pe Dragnea

liviu dragnea

Liviu Dragnea nu are motive de bucurie după decizia CCR. Chiar dacă ea pare o victorie, dacă citim modul extrem de dur în care CCR a analizat maniera ICCJ de a compune completele de 5 judecători, efectele sunt minime pentru liderul PSD, spune EvZ.

Liviu Dragnea a obținut o victorie, cel puțin în aparență. Pentru că, dacă citim finalul deciziei, vedem că se scrie negru pe alb:

CURTEA CONSTITUŢIONALĂ

În numele legii DECIDE:

1. Admite sesizarea formulată de prim-ministrul Guvernului României și constată existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament, pe de o parte,şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe de altă parte, generat de hotărârile Colegiului de conducere a Înaltei Curți de Casație și Justiție, începând cu Hotărârea nr.3/2014, potrivit cărora au fost desemnați prin tragere la sorți doar 4 din cei 5 membri ai Completurilor de 5 judecători, contrar celor prevăzute de art.32 din Legea nr.304/2004 privind organizarea judiciară, astfel cum a fost modificat şi completat prin Legeanr.255/2013.

2. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie urmează a proceda de îndată la desemnarea prin tragere la sorți a tuturor membrilor Completurilor de 5 judecători, cu respectarea art.32 din Legea nr.304/2004 privind organizarea judiciară, astfel cum a fost modificat şi completat prin Legea nr.207/2018.

Definitivă şi general obligatorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri