„Am luat decizia de a candida ca independent. O să strâng semnături în stradă şi o să-mi fac o campanie ieftină pe Facebook”, a declarat Elena Udrea, miercuri, la Instanţa Supremă, unde a avut loc un nou termen în dosarul Gala Bute. “Nu m-am consultat cu fostul preşedinte. De aici drumurile noastre se despart”, a mai spus actualul deputat.

Elena Udrea va încerca să obţină un nou mandat la alegerile parlamentare din decembrie, dar de data asta ca independent. Ea chiar şi-a impus o ţintă şi spune că îşi doreşte să ajungă şefa Comisiei de control al SRI, relatează News.ro. „Am obligaţia să candidez la aceste alegeri, având în vedere ce am făcut în aceşti ani”, a mai spus Udrea.

În urmă cu o săptămână, Elena Udrea spunea că nu este hotărâtă dacă va mai candida la alegerile parlamentare, susţinând că este evidentă o implicare a Direcţiei Naţionale Anticorupţie în activitatea politică.

În 6 august, Udrea spunea într-un interviu că nu va candida la alegerile parlamentare, că politica s-a degradat deşi au venit tineri, care au avut „apucături capitaliste”, dar au moştenit şi practicile de nepotism de dinainte de 1989.

Întrebată dacă rămâne apropiată de PMP, Elena Udrea a răspuns: „E partidul pe care l-am crescut, pe care l-am construit. Cel mai frumos proiect politic din ultimii 26 de ani a fost PMP. Rămân apropiată, voi vota PMP, voi susţine liderii PMP”.

Elena Udrea a fost pusă, în 22 septembrie, sub control judiciar de procurorii DNA, în dosarul privind finanţarea campaniei electorale din 2009 a lui Traian Băsescu, fiind acuzată de cinci infracţiuni de spălare de bani.

În acelaşi dosar a fost pusă sub control judiciar şi Ioana Băsescu, fiica cea mare a preşedintelui Traian Băsescu.  Ea este acuzată de instigare la abuz în serviciu şi la spălare de bani. Tot sub control judiciar, în aceeaşi cauză, sunt cercetaţi fostul secretar general al Ministerului Dezvoltării Gheorghe Nastasia, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea Victor Tarhon, Ioan Silviu Wagner, fost director general al Oil Terminal, şi omul de afaceri Giovanni Mario Francesco, fostul concubin al Ioanei Băsescu.

35 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 9 =