Potrivit jurnaliștilor de la Gazeta Sporturilor, managerul Spitalului Malaxa scoate bani din unitatea publică în baza unor facturi fictive emise către o firmă din Iaşi, care este dizolvată din vara anului trecut.

Potrivit GSP, la Spitalul Malaxa se ţine practic o contabilitate dublă, fiind făcute mii de retrageri cash din bugetul unităţii medicale, sub formă de plăţi către firma  RYS Force Company SRL, care a fost înfiinţată în 2008 şi dizolvată de instanţă în iunie 2015.

Jurnaliştii de la Gazeta Sporturilor au intrat în posesia a două documente de prestări servicii, pe care figurează numele unităţii sanitare, facturile, în valoare de 4.850 de lei, respectiv 9.500 de lei, fiind eliberate la începutul acestui an.

”În fiecare zi, RYS livrează tonere şi alte consumabile de 950 de lei şi repară imprimante, în valoare de alţi 900 de lei. Sumele mai variază, în funcţie de câţi bani cere managerul. Totul e fictiv!”, spune o sursă a ziarului, arătând că cei mai mulţi bani s-au retras din spital din 2014 şi pînă în prezent, când zi de zi unitatea medicală a plătit 2.000 – 3.000 de lei cash către RYS.

Mai multe detalii, pe http://www.tolo.ro/.

Foto: Gazeta Sporturilor facturi-malaxa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 4 =