Caută
Close this search box.

Prima femeie-pilot de pe un avion de luptă în China a decedat

 

Yu Xu, una dintre primele femei-pilot de avioane de luptă în China şi membru al echipei forţelor aeriene acrobatice a decedat în cadrul unui accident care a avut loc în timpul unui program de antrenament, informează presa locală, citată de site-ul postului CNN.

Căpitanul Yu Xu, în vârstă de 30 de ani, a decedat în timpul unui zbor de rutină efectuat alături de echipa de acrobaţie aeriană.

Armata chineză nu a oferit presei detalii în privinţa accidentului care a avut loc în provincia Hebei. Potrivit martorilor, Yu s-ar fi catapultat din avionul pe care-l pilota, în urma unei coliziuni cu un alt avion, în timpul antrenamentului. După ce s-ar fi catapultat, aceasta ar fi fost lovită de aripa avionului cu care s-a ciocnit.

Copilotul lui Yu, care s-a catapultat de asemenea, a supravieţuit. Avionul cu care a intrat în coliziune a aterizat în siguranţă.

Yu a fost prima din cele patru femei din China care sunt certificate să piloteze un avion de luptă Chengdu J-10 şi era considerată prima femeie din China care putea face faţă luptătorilor aerieni vestici.

Ultimul spectacol aerian acrobatic la care aceasta a participat a avut loc în Zhuhai, la începutul lunii noiembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri