Luna decembrie aduce un șir de premiere cu piese de notorietate, la Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti, spectacole puse în scenă de regizori și scenografi de prima mână, cu o trupă de prestigiu, mult întinerită în ultima vreme, la care se adaugă o mulţime de manifestări culturale „parateatrale”.

Toate piesele de teatru programate pentru acest final de an, pe scenele TNB-ului, oferă publicului iubitor de cultură, o perioadă efervescentă, marcată de talent şi performanţă artistică.

Scenele teatrului sunt cuprinse de febra ultimelor repetiţii, foaierele sunt animate de evenimente conexe, iar în peisajul acesta bogat şi plin de surprize, fiecare categorie de public, şi fiecare vârstă îşi poate găsi spectacolul dorit, informează un comunicat de presă al TNB remis MagnaNews.

Regele Lear” de William Shakespeare, eveniment teatral aşteptat cu mult interes nu doar de specialişti ci şi de publicul larg, în noua versiune scenică semnată de regizorul georgian David Doiashvili, cu Mihai Constantin în rolul titular, va avea premiera în zilele de 10 şi 11 decembrie, de la ora 19:00, la Sala Mare.

Următoarea premieră, „Angajare de clovn” de Matei Vişniec, în regia lui Ion Caramitru, invită publicul să descopere, într-o montare în care teatrul şi circul se întrepătrund pe tărâmul comun al spectaculosului, nu doar posibilităţile tehnice surprinzătoare ale Sălii Studio, ci și interpretarea plină de har a 3 dintre cei mai tineri actori ai trupei, pe care i-aţi putut aplauda în „Actorchestra” şi „Magic Naţional”, Petre Ancuța, Florin Călbăjos, Emilian Mârnea.

Aproape de premieră se găseşte şi piesa „Crima din strada Lourcine” de Eugène Labiche, o comedie de moravuri ce abundă în gaguri şi răsturnări de situaţie, o montare condusă cu nerv dramatic de regizorul Felix Alexa, pe care o veţi putea vedea la începutul anului viitor.

La Sala Mică,  din 8 decembrie şi până în 23 februarie 2017, publicul se va putea întâlni cu spiritul inconfundabil al unui celebru artist american cu rădăcini slovace. Simbol al unui nou gen artistic – arta pop, Andy Warhol va putea fi cunoscut şi înţeles mai bine prin lucrări şi obiecte ce i-au aparţinut. Exponatele provin de la Muzeul de Artă Modernă Andy Warhol din Medzilaborce, Slovacia.

Utima întâlnire din 2016, în cadrul programului Conferinţele Teatrului Naţional, va avea loc pe 18 decembrie, invitatul fiind Generalul Dan Voinea, magistratul care a instrumentat două dintre cele mai importante dosare post-decembriste: dosarul Revoluției din decembrie 1989 și cel al mineriadei din 13-15 iunie 1990. Tema conferinţei: Adevărul juridic despre decembrie 1989.

La Sala Media, la Teatrul Naţional pentru Copii Abracadabra, acolo unde în fiecare duminică dimineaţă are loc o premieră,  magia Sărbătorilor aduce poveştile Crăciunului mai aproape de înţelegerea celor mici, ei înşişi devenind parte din poveste şi interpreţi în scenă alături de Magicianul Poveştilor, actorul Marian Râlea, şi de asistenţii lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 5 =