Statul ar putea pierde „Cuminţenia Pământului”, capodopera lui Constantin Brâncuşi. Marţi, 20 decembrie, expiră termenul până la care Guvernul ar fi trebuit să dea banii pentru sculptură. O întâlnire legată de achiziţionarea operei lui Constantin Brâncuşi, la care au participat şi proprietarii, a avut loc luni după-amiază.

Executivul nu a alocat, însă, fonduri la a doua rectificare bugetară din acest an pentru că nu ar fi avut „temei legal”.

Ministrul Culturii, Corina Şuteu, a admis că proprietarii pot să dea în judecată Guvernul pentru ca nu a respectat termenii contractului.

„În momentul de față, am propus niște amendamente la ordonanța trecută prin Guvern. Acestea sunt la Parlament și așteptăm noul Parlament, pe de o parte. Şi, pe de altă parte, pregătim o hotărâre de guvern prin care să concretizăm modalitatea prin care banii vor fi dați înapoi celor care îi vor cere, pentru că asta a prevăzut Ordonanța 10 și, deocamdată, aceasta este, în acest moment, în vigoare. Noi dorim în continuare să achiziționăm ‘Cumințenia Pământului’. (…) ‘Cumințenia’ a devenit o temă electorală și asta a pus o presiune diferită pe proprietari și pe Guvern și-atunci, practic, termenii discuțiilor cu ei s-au schimbat și tocmai asta trebuie să clarificăm și noi cu proprietarii”, a menționat ministrul Culturii, citată de tvr.ro.

98 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 4 =