Caută
Close this search box.

Florin Iordache, avizat pozitiv la Justiţie, vrea din nou o lege a amnistiei: Discutată în Parlament, ar fi de bun augur

Florin Iordache, propus de PSD pentru funcţia de ministru al Justiţiei, a primit aviz favorabil din partea comisiei juridice, cu 43 de voturi pentru, 16 împotrivă şi două abţineri. Iordache a declarat că o lege a amnistiei şi graţierii este de „bun augur”.

„O lege a amnistiei şi graţierii nu a fost susţinută de noi în campania electorală, dar o astfel de lege discutată în Parlament, din punctul meu de vedere, este de bun augur. Dacă venim cu o astfel de lege, locul unde se poate discuta şi analiza este Parlamentul”, le-a spus Iordache jurnaliştilor după audiere.

Întrebat despre acuzaţiile potrivit cărora ar fi fost printre iniţiatorii proiectului de lege din 2013 privind amnistia şi graţierea, pe 10 decembrie 2013, Iordache a declarat : „Sunt nişte articole de presă, dezbaterea în Parlament nu poate fi influenţată de o persoană. Din punctul meu de vedere locul în care pot fi modificate legile este Parlamentul. Ca se discută într-o parte sau în alta sunt speculaţii de presă”.

Florin Iordache le-a prezentat parlamentarilor jurişti câteva obiective pe care le are în fruntea Ministerului Justiţiei, acesta precizând că va propune premierului o revizuire a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală, precizând şi că este necesară o lege a răspunderii magistraţilor după model european, potrivit Mediafax.

FOTO: evz.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri