Caută
Close this search box.

Negrescu: „Günther Oettinger să retragă afirmaţiile calomnioase la adresa României“

victor negrescu

Europarlamentarul social-democrat Victor Negrescu a solicitat comisarului european desemnat pentru Buget și Resurse Umane, Günther Oettinger, să îşi retragă afirmaţiile mai vechi la adresa României şi a altor state membre ale UE, afirmaţii conform cărora aceste ţări ar fi „de neguvernat”.

Solicitarea europarlamentarului român a venit în contextul audierii lui Günther Oettinger, ca urmare a noilor atribuţii primite de acesta, în sesiunea Parlamentului European. Eurodeputatul a subliniat și importanţa crucială a menţinerii politicii de coeziune pentru state precum România. Citând afirmaţii făcute de Oettinger în 2013, eurodeputatul a cerut explicarea şi retragerea acestora. Potrivit presei germane, comisarul european a afirmat: ”În loc să combată criza datoriilor şi pe cea economică, Europa celebrează umanitatea şi pozează într-un institut de educare pentru restul lumii. Îmi fac griji în privinţa unor ţări care, în principiu, sunt aproape de neguvernat: Bulgaria, România şi Italia. Din punct de vedere economic, Franţa este zero pregătită pentru ceea ce ar trebui”.

”Domnule Comisar, mai credeți că aceste țări sunt neguvernabile? Evident că am o opinie diferită de a dumneavoastră și am datoria să vă solicit acum public să explicați aceste declarații și să le retrageți pentru că în final veți gestiona bugetul Uniunii Europene și mai ales resursele umane care vin inclusiv din aceste patru țări”, s-a adresat Victor Negrescu către Günther Oettinger. În cadrul aceleiaşi luări de poziţie, Victor Negrescu l-a întrebat pe comisarul Oettinger şi despre planurile sale privind fondurile de coeziune alocate statelor membre, dar şi despre modul în care acesta îşi propune să ajute ţările din cadrul UE aflate în dificultate, subliniind că politica de coeziune reprezintă o prioritate pentru multe state membre, inclusiv pentru România: ”Care este opinia dvs cu privire la viitorul fondurilor de coeziune, atât pentru a doua jumătate a cadrului financiar multianual, cât şi pentru următorul cadru financiar? Ce propuneţi să se întâmple cu fondurile care nu au fost accesate până acum, care este perspectiva dvs şi, mai ales, cum putem ajuta statele membre aflate în dificultate să atragă aceste fonduri?”, a vrut să afle eurodeputatul social-democrat, membru în Comisia pentru Bugete a legislativului european.

.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri