Caută
Close this search box.

Schi alpin: Henrik Kristoffersen a câștigat slalomul de la Adelboden

 

Schiorul norvegian Henrik Kristoffersen, deținătorul Globului de Cristal al specialității, a câștigat, duminică, proba de slalom de la Adelboden (Elveția), din cadrul Cupei Mondiale de schi alpin, după ce s-a impus în ambele manșe ale cursei.

După ce a obținut cel mai bun timp în prima manșă, perturbată de ceață, tânărul schior norvegian nu le-a lăsat nicio șansă adversarilor nici în manșa secundă.

Kristoffersen a fost cronometrat cu timpul de 1 min 54 sec 87/100 (58 sec 39/100, respectiv 56 sec 48/100), fiind urmat de italianul Manfred Moelgg, la 1 sec 83/100, și de austriacul Marcel Hirscher, la 2 sec 19/100, informează Agerpres.

Henrik Krisoffersen s-a impus și anul trecut pe pârtia de la Adelboden, depășindu-i pe Hirscher și pe rusul Aleksandr Horoșilov. Joi, la Zagreb, norvegianul a ocupat locul al treilea într-un slalom câștigat de Moelgg.

În clasamentul Cupei Mondiale de slalom, Marcel Hirscher și Henrik Kristoffersen sunt la egalitate pe primul loc, cu 360 puncte, urmați de Manfred Moelgg, 326 puncte, etc.

În ierarhia generală a Cupei Mondiale de schi alpin, Marcel Hirscher este primul, cu 893 puncte, urmat de Alexis Pinturault (Franța), 594 puncte şi Henrik Kristoffersen, 592 puncte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri