Caută
Close this search box.

Mesaj de la NASA, asteptat de o lume întreagă: 7 planete care sunt ca Pământul

Noi planete asemănătoare cu Pământul au fost descoperite în sistemul solar TRAPPIST-1, la 40 de ani lumină distanță de noi, a fost anunțul făcut azi de NASA si publicat de prestigioasa revistă Nature.

Descoperirea a fost făcută în urma studiilor cu telescopul Spitzer Space.

Thomas Zurbuchen, administrator asociat al Science Mission Directorate, a anunțat, în conferință de presă, că cele 7 planete s aseamănă cu Pământul, în jurul aceluiași soare. Trei dintre ele ar putea avea apă în stare lichidă și este posibil să poată susține viața.

Potrivit BBC News descoperirea reprezintă un nou record în domeniul cercetării spatiale, deoarece este pentru prima dată când a fost identificat un sistem solar în care toate cele șapte planete ale sale au dimensiuni similare cu Terra. Michaël Gillon, coordonatorul studiului, de la Universitatea Liège din Belgia, citat de BBC, declară că ”aceste planete circulă aproape de steaua lor, fapt ce seamănă  cu lunile din jurul lui Jupiter”: ”Totuși, steaua este atât de mică si de rece, motiv pentru care aceste 7 planete au valori termice temperate. Deci acolo ar putea exista apă lichidă și chiar viată, la suprafață”.

Cercetătorul Amaury Triaud a declarat, în cadrul conferinței de presă, ca au definit aceste 7 planete drept ”planete temperate”.

Un răspuns

  1. In univers trebuie sa fie miliarde de alte cprpuri ceresti(planete) care sustin o forma de viata, din intamplare, forma de viata foarte apropiata de cea de pe pamant, inclusiv fiinte superioare si intelligente, chiar asemanatoare anotomo-fizionomic, cu oamenii.Insa vorbind de numar, acesta nu poate fi aproximat niciodata decat in cazul imposibil ca intreg universul ar ingheta pentru o clipa si cineva ar avea capacitatea sa faca numaratoare, altfel, in fiecare secunda -probabil- se produc noi big- bang-uri si apar noi sisteme solare, asa cum alte milioane de planete(si celelalte corpuri ceresti) sunt distruse pana la atom, ca apoi sa renasca iar, in alta parte, sub alta forma si dimensiuni, cu caracteristici asemanatoare sau profund schimbate…Noi suntem inca norocosi ca suntem plasati intr-o sfera (sau alta forma geometrica) imensa, unde turbulentele cosmice inca nu sunt intense, insa aceasta nu poate dura prea mult, sfarsitul sistemului solar si al galaxiei, etc. poate veni oricand…Singura sansa a omenirii de supravietuire este pregatirea de a „fugi in spatiu”, si inca foarte anticipat, insa -cum bine stim- omenirea face totul pentru a se sinucide, pentru ca numai punand laolalta resurse materiale si umane(ale tuturor natiilor) se poate contura si construi un program(si nave spatiale) care sa permita acea „mare evadare”, altfel viteza, intensitatea si marimea unui asa eveniment cosmic, nu ne lasa nicio sansa daca nu suntem pe picior de plecare cu ani si ani inainte de declansarea sa…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri