Caută
Close this search box.

Nicu Alifantis : proiect simfonic in zi de martisor

Miercuri, 1 martie, ora 19, la Sala Radio, Orchestra de Camera Radio are un invitat inedit : Nicu Alifantis cu unul din proiectele sale muzicale, SimphoNicu.

Nicu Alifantis – „de profesie grec” – s-a nascut in 31 mai 1954  la Braila si in cei peste 40 de ani de cariera ca muzician, compozitor, cantaret si poet a sustinut peste 4000 de concerte ( in 2002 numara 4036!), a inregistrat 25 de albume de muzica folk, joaca in film si teatru, scrie un volum de „Scrisori nedesfacute alaturandu-li-se doua epistole de Emil Brumaru si Laurentiu Ulici”.

In 1995 fondeaza grupul Alifantis si Zan, ca trupa de studio, care dupa 1996 devina o trupa de proiecte din care fac parte: Virgil Popescu (chitara bas, voce), Sorin Voinea (claviatura, voce), Razvan Mirica (chitara electrica si acustica, sitar, mandolina, voce), Relu Bitulescu (tobe, percutie). In aceasta seara, la Sala Radio, sunt invitati doar doi dintre acestia: Razvan Mirica (chitara bas), Virgil Popescu (dirijor), alaturi de Mihai Nenita, Orchestra de Camera Radio si un grup din Corul Academic Radio condus de Ciprian Tutu.

Versuri de George Tarnea, Zahu Pana, Nichita Stanescu, Geo Bogza, Adrian Paunescu se pot auzi in piesele sale si multe din celebrele  melodii  –  „Ce bine ca esti”, „Ploaie in luna lui Marte”, „Piata Romana 9”, „Umbra”, „Inscriptie pe un inel”, etc. – vor fi oferite in aceasta seara de Nicu Alifantis drept dar de Martisor pentru spectatori si radioascultatori.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri