Mai multe companii de tehnologie, între care Apple, Google şi Microsoft, se numără între aproape 100 de companii care s-au asociat pentru a contesta în justiţie ordinul lui Trump privind interzicerea temporară a imigraţiei, argumentând că „provoacă daune semnificative afacerilor americane”, relatează Reuters.

La acţiunea juridică mai participă Facebook, Twitter şi Intel, precum şi companii din afara sectorului IT, cum sunt Levi Strauss şi Chobani.

În total, aproape 100 de companii, între care eBay, Netflix şi Uber, au semnat contenstaţia, relatează News.ro.

Ordinul temporar al lui Trump referitor la limitarea imigraţiei este cea mai controversată decizie luată de noul preşedinte american în primele două săptămâni de mandat şi întâmpină numeroase contenstaţii în justiţie.

Administraţia lui Trup are termen până luni să justifice ordinul care interzice accesul în SUA al cetăţenilor din şapte state preponderent musulmane şi intrarea refugiaţilor, după ce un judecător federal din Seattle l-a blocat vineri cu un ordin temporar.

„Ordinul executiv reprezintă o îndepărtare semnificativă de la principiile corectitudinii şi predictibilităţii care au guvernat sistemul imigraţiei al Statelor Unite în ultimii 50 de ani”, se arată în contestaţia companiilor.

Potrivit contestaţiei, „imigraţii sau copiii lor au fondat peste 200 de companii din lista Fortune 500”.

Companiile din sectorul tehnologiei s-au numărat printre cele mai vocale industrii care s-au exprimat împotriva politicii lui Trump în domeniul imigraţiei, mulţi dintre angajaţi fiind născuţi în străinătate.

151 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 4 =