Caută
Close this search box.

“La muncă, nu la întins mâna!”- Deputatul PNL Florica Cherecheș solicită sprijinul pentru modificarea Codului Muncii

Deputatul PNL Florica Cherecheș a declarat, marți, 14 martie, că printre cele mai mari probleme pe care angajatorii români le întâmpină în momentul de față o reprezintă lipsa muncitorilor calificați și a oamenilor dornici să se califice la locul de muncă.

“Această problemă o au și micile gospodării de la țară care caută persoane apte de muncă, dispuse să le ajute în gospodărie sau la muncile agricole. Asta se întâmplă pentru că mulți din cei care nu au plecat în străinătate să lucreze preferă să stea pe ajutoare sociale decât să muncească. Ba mai mult, angajatorii au probleme cu legislația muncii care îngrădește dreptul angajaților de a presta ore suplimentare în weekend, dacă nevoia de a onora o comandă urgentă o impune, pentru că nu pot respecta prevederile unui Cod al muncii inflexibil și neadaptat cerințelor actuale” a declarat Florica Cherecheș într-un comunicat de presă.

Deputatul PNL mai este de părere că e necesar ca “legislația muncii să se flexibilizeze, modernizându-se și înțelegând provocările mediului privat care trebuie să-și păstreze competitivitatea în fața concurenței din străinătate, care beneficiază de înlesniri și adaptări ale Codului muncii la nevoile concrete.

Având în vedere faptul că prosperitatea generală este un rezultat nemijlocit al producției și că România are de recuperat mult în ceea ce privește nivelul de trai, este nevoie de stimularea muncii printr-o regândire a sistemului de ajutoare sociale, astfel încât ele să fie acordate doar celor care au cu adevărat nevoie de ele, celor care se află în incapacitate temporară sau permanentă de muncă. Munca cinstită nu doar că dă un sentiment de semnificație și valoare omului, dar îl ajută și să contribuie la bunăstarea proprie și generală.

Florica Cherecheș își invită colegii din Parlament să sprijine școlile de meserii, să încurajeze tinerii să muncească, să sprijine acțiunile de reconversie profesională, acolo unde e cazul, să sprijine antreprenoriatul cu măsuri concrete și „să dăm ajutoare sociale doar celor care nu pot munci, nu celor care au ajuns deja dependenți de ele, dar nu oferă nimic în schimb. Chiar dacă Ministerul Muncii și Justiției Sociale are cel mai mare buget, respectiv 9,6% din PIB, acești bani nu trebuie risipiți sau acordați în mod discreționar în schimbul voturilor, pentru că pe termen lung acest lucru aduce mari deservicii României.

Vă solicit, dragi colegi, să susțineți modificarea Codului muncii, care va duce la flexibilizarea și la adaptarea lui la condițiile din realitatea mediului economic. Haideți să stimulăm munca și să-i lăsăm pe cei care vor să muncească să o facă atunci când li se cere acest lucru, pentru că altfel ne vor pleca copiii din țară acolo unde pot munci și pot câștiga în funcție de efortul depus”, a mai declarat deputatul PNL Florica Cherecheș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri