Caută
Close this search box.

Ministrul Justiției își menține declarațiile referitoare la Kovesi și Lazăr

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat luni dimineața că își menține declarațiile pe care le-a făcut duminică seară, la Antena 3, în legătură cu evaluarea șefei DNA și a procurorului general, dar a precizat că atunci când a vorbit despre posibilitatea demisiei acestora nu a vrut să facă o sugestie, ci doar a invocat „o instituție care există în dreptul muncii”, potrivit Digi24.

Tudorel Toader a dat asigurări că se bucură de totală independență și nu este supus unor presiuni politice, iar evaluarea celor doi procurori o va face în maximum două săptămâni.

Ministrul Justiţiei a anunţat duminică seară că va evalua activitatea procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi şi pe cea a procurorului general al României, Augustin Lazăr. Tudorel Toader a declarat că, în funcţie de rezultatul verificărilor, va decide ce măsuri va lua. Asta după ce Curtea Constituţională a decis că Direcţia Naţională Anticorupţie şi-a depăşit atribuţiile, în momentul în care a început o anchetă ce viza Guvernul, în cazul adoptării ordonanţei de urgenţă 13.

Ministrul Justiţiei a mai spus că va avea discuţii cu Laura Codruţa Kovesi şi Augustin Lazăr, în urma cărora nu exclude ca aceştia să decidă să îşi dea demisia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri