În județele Harghita și Covasna se înregistrează ninsori, iar pe unele drumuri naționale și județene se circulă în condiții de iarnă, polițiștii recomandând conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu au autoturismele echipate corespunzător.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, a declarat că pe drumurile din zonele înalte alte județului au fost trimise echipaje suplimentare pentru dirijarea traficului, mai ales că vizibilitatea este redusă și există risc de acvaplanare sau de derapare.

”în zonele foarte înalte deja se circulă în condiții de iarnă, mai ales din pricina vizibilității reduse cauzate de perdeaua deasă de ninsoare, care deși nu reușește să acopere carosabilul, creează un strat umed, ce poate produce acvaplanare sau derapaje pe pojghiță de mâzgă’, a declarat Gheorghe Filip, citat de Agerpres.

El a recomandat conducătorilor auto care au schimbat cauciucurile de iarnă ale autovehiculelor cu cele de vară, să rămână acasă, până la îndreptarea vremii.

‘După cum se vede, natura pare că încearcă să ne surprindă încă o dată, numai că noi, în calitate de participanți la traficul rutier și mai ales de conducători auto, se cuvine să fim prevăzători și să manifestăm maximă prudență, în condițiile în care alegem să pornim la drum. Dacă deja am schimbat anvelopele, nu este indicat, ci obligatoriu să rămânem acasă, până la îndreptarea vremii, altfel riscăm sancțiuni contravenționale, dar mai ales riscăm să punem în pericol vieți omenești ori să suferim pagube materiale’, a mai spus Gheorghe Filip.

În prezent, se circulă în condiții de iarnă pe DN 13 B, Gheorgheni-Praid, în zona vârfului Bucin, dar și pe mai multe drumuri județene, cum ar fi drumul care duce în stațiunea Harghita Băi. În zonă s-au așternut aproximativ zece centimetri de zăpadă, iar pe una dintre pârtiile din stațiune se schiază în condiții bune.

La fel și pe unele drumuri județene din Covasna, în nordul județului și în zona Întorsurei Buzăului.

De asemenea, se schiază și în zona Harghita Mădăraș, unde stratul de zăpadă este consistent.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.