Caută
Close this search box.

Tinerii artiști europeni, promovați la Sala Radio

Un eveniment european, special dedicat promovării tinerelor talente în plan muzical la nivel internațional, va avea loc vineri, 31 martie, începând cu ora 19:00, la Sala Radio.

Gazda evenimentului va fi Radio România iar în compania Orchestrei Naționale Radio va concerta tânărul pianist Philipp Scheucher, laureat în acest an al Uniunii Europene a Concursurilor Muzicale de Tineret (EMCY), o reţea europeană dedicată competiţiilor de muzică clasică adresate interpreţilor cu vârste de până în 25 de ani, la care sunt afiliate în prezent 50 de concursuri naţionale şi internaţionale din 30 de ţări.

La pupitrul orchestrei se va afla dirijorul de origine bască Unai Urrecho, director artistic şi dirijor principal al Orchestrei şi Corului Filarmonicii Kwangsung.

Programul concertului va cuprinde două lucrări de Mozart  – Uvertura la Nunta lui Figaro și Concertul nr. 20 în re minor pentru pian şi orchestră  – și Simfonia nr. 8 în fa major, op. 93 de L. Beethoven, informează un comunicat de presă al organizatorilor remis MagnaNews.

Euroradio Youth Concert (Concertul de Tineret Euroradio) cuprinde o serie de concerte derulate în țările europene, în colaborare cu Uniunea Europeană a Concursurilor Muzicale de Tineret şi sub egida Uniunii Europene de Radio şi Televiziune (European Broadcasting Union – EBU), care asigură transmisiunea directă (în cadrul Stagiunii Euroradio 2016 – 2017) către un public potenţial de milioane de ascultători.

Scopul acestui proiect este susţinerea şi promovarea tinerilor muzicieni laureaţi ai competiţiilor înscrise sub egida Uniunii Europene a Concursurilor Muzicale de Tineret, prin evoluţia, în calitate de solişti, alături de orchestre ale posturilor publice de radio şi difuzarea acestor concerte în reţeaua EBU. În ultimii 10 ani, această colaborare s-a desfăşurat cu succes cu sprijinul radiodifuziunilor din Suedia, Slovenia, Germania, Republica Cehă, cu beneficii în plan artistic şi de imagine pentru toţi participanţii la proiect.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe internet pe www.radioromaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărtureşti, Humanitas, în benzinăriile OMV şi la casa de bilete a Sălii Radio.  Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri