Caută
Close this search box.

YouTube a făcut accesibile clipuri cu conţinut gay, după presiunile unor membri LGBT

Compania YouTube a făcut accesibile mai multe videoclipuri cu conţinut gay, pe care le-a inclus în mod eronat în categoria materialelor restricţionate, în urma unor presiuni exercitate de membri ai comunităţii LGBT, informează The Guardian.

Artistele Tegan şi Sara, care s-au declarat membre ale comunităţii LGBT, s-au numărat printre persoanele care au criticat YouTube pentru „includerea absurdă a videoclipurilor în categoria restricţionate”.

”Dacă accesezi YouTube pe modul restricţionat o parte din videoclipurile noastre muzicale dispar. Membrii comunităţii LGBTQ nu ar trebui să fie restricţionaţi. Trist!”, au scris Tegan şi Sara pe Twitter.

Câteva dintre videoclipurile surorilor canadiene au fost clasificate drept restricţionate, chiar dacă nu prezintă conţinut sexual, în timp ce alte materiale, care au conţinut sexual, pot fi accesate.

”Din păcate, videoclipul nostru «U-Turn» a fost inclus, de asemenea, la categoria materialelor restricţionate, deşi nu conţine nimic gay, în afară de noi. Totuşi, super videoclipul nostru gay pentru piesa «Be With You» a trecut de cenzorii YouTube”, au mai spus Tegan şi Sara.

YouTube a publicat un mesaj pe Twitter, luni, în care a recunoscut că a făcut o greşeală.

”Unele videoclipuri au fost incluse incorect în categoria «restricţionat», ceea ce nu este corect. Ne ocupăm de această problemă!”, a transmis YouTube, potrivit news.ro.

Modul ”restricţionat” permite părinţilor să filtreze conţinutul considerat nepotrivit pentru utilizatorii cu vârste de până la 18 ani. Prin activarea acestui mod, unele videoclipuri nu mai pot fi accesate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri