Caută
Close this search box.

Cum s-a transformat cascada Bigăr, una dintre cele mai frumoase din lume

Cascada Bigăr

Cascada Bigăr, una dintre cele mai frumoase din lume, desemnată în 2013 de către cei de la The World Geography ca fiind în topul celor mai spectaculoase căderi de apă de pe glob, este pregătită în sezonul turistic 2017 să întâmpine vizitatorii într-o haină nouă.

Paralela 45, cum era cunoscut locul unde se află cascada Bigăr în perioada anterioară campaniei mediatice extraordinare, este un adevărat loc de pelerinaj pentru turiștii pasionați de peisaje naturale unice. Cascada a devenit și o locație importantă pentru fotografi, dincolo de imaginile unice surprinse cu splendoarea divină, locația găzduind chiar și ședințe foto cu ocazia unor evenimente din viața celor care au dorit să marcheze momentul la cascada Bigăr.

De potențialul turistic al zonei și-au dat seama și autoritățile, care au început, ce-i drept, cam timid, să sporească ușor confortul turiștilor ce vizitează zona. Cea mai importantă investiție a început însă anul trecut, când, printr-un proiect finanțat de Coca-Cola, zona s-a schimbat radical.

În acest sens, Primăria comunei Bozovici, Administrația Parcului Național Cheile Nerei-Beușnița și Asociația ViitorulPlus au accesat un proiect din campania Coca-Cola HBC România. Prin această finanțare a fost posibilă amenajarea unui traseu pietonal din parcare și accesul în Parcul Național, de-a lungul DN 57B, amenajarea unei alei pietonale de la intrarea în parc și până la Izbucul Bigăr și Grota Bigăr, dotarea zonei cu panouri informative, pubele ecologice, marcaje de atenționare, locuri de repaus, precum și amenajarea unei căi de acces până la baza cascadei (lucrare în curs de finalizare).

La amenajarea zonei s-au folosit materiale din lemn și pietriș pentru a avea un impact cât mai mic asupra mediului, dar și pentru a păstra imaginea cât mai naturală a zonei.

De afluența mare de turiști de la cascada Bigăr și-au dat dat seama și cei de la Primăria orașului Oravița și, pentru a-i atrage pe turiști să viziteze și obiectivele turistice din zonă, au amplasat două panouri cu harta turistică a întregii zone.

Pe lângă sprijinul consistent dat proiectului ce urmează a se finaliza la sfârșitul acestei luni, Primăria are pregătite deja câteva loturi de teren pentru solicitările venite din partea unor investitori. De asemenea, Primăria intenționează să mărească locul de parcare și să amenajeze încă un spațiu destinat parcărilor.

Totodată, edilul Stoicu lucrează și la un proiect ce vizează amenajarea unei pasarele care să străbată distanța din parcare și până la accesul în Parcul Natural, oferind astfel un spațiu mai generos de acces spre cascadă, potrivit reper24.ro. Tot în cadrul proiectului este prevăzută și electrificarea zonei, turiștii putând admira atît cascada, cât și împrejurimile, chiar și după lăsarea întunericului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri