Conform unui comunicat de presă al Primăriei Capitalei, este vorba despre Alexandru Mihai Nenciu, a cărui propunere de logo era următoarea clasată în funcție de punctaj.

Noul logo a fost ales după ce, inițial, Primăria Capitalei a ales un alt desen, care s-a dovedit a fi copia logo-ului orașului Taipei.

Potrivit materialului cu care a intrat în concurs, Alexandru Mihai Nenciu susține că a pornit de la ideea de a crea un logo care să condenseze, grafic și vizual, un cumul de valori reprezentative pentru bucureșteni: ”Logo-ul creat de mine încearcă să spună o poveste, să reconstituie etapele unei istorii, prin reprezentarea simplificată a patru edificii-simbol ale Bucureștiului: Arcul de Triumf, Palatul CEC, Ateneul Român și Arena Națională. Logo-ul nu este altceva decât un vector de transmitere a identității colective”.

Câștigătorul va fi validat după o săptămână, deși a fost anunțat oficial. ”Pentru a se evita situații de genul celei întâlnite la primul logo declarat câștigător, organizatorii concursului au decis, de comun acord cu membrii juriului, ca înmânarea propriu-zisă a premiului și semnarea contractului de cesiune a drepturilor de autor să aibă loc în termen de 7 (șapte) zile de la comunicarea publică a deciziei. Câștigătorul va fi validat doar dacă în acest interval, în care lucrarea va fi expusă public pe site-ul Primăriei Municipiului București și pe pagina de Facebook, nu apar sesizări pertinente privind un eventual plagiat sau similitudine cu un alt logo existent”, precizează un comunicat de presă difuzat de Primărie.

Motivul descalificării este că proiectul desemnat câștigător seamănă prea mult cu sigla orașului Taipei din Taiwan. Proiectul adus la concursul de la București a fost realizat de un designer de 32 de ani din Timișoara. De asemenea, se pare că proiectul care câștigase concursul are și elemente comune cu sigla orașului Montreal din Canada.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.