În plină polemică cu Netflix la Cannes, regizorul laureat al premiului Oscar Roman Polanski nu crede că sălile de cinema sunt în pericol, el afirmând sâmbătă că „publicul dorește să împărtășească experiențe precum cele din teatrele grecești sau circurile romane”, relatează AFP.

„Este de exemplu foarte dificil să vezi ‘Borat’ singur, decât să-l vezi într-o sală în care toată lumea râde”, a spus regizorul în cadrul unei conferințe de presă, stârnind râsete.

„Nu cred că cinema-ul este în pericol. Cred că oamenii vor continua să meargă în săli, nu pentru că sunetul este mai bun, proiecția de mai bună calitate sau fotoliul mai confortabil ca acasă. Ei merg la cinema pentru a participa la o experiență în care sunt implicați și alții: este un lucru la fel de vechi ca omenirea, după teatrele grecești sau circurile romane”, a mai spus Roman Polanski, declarație preluată de Agerpres.

„Se spunea că Walkman-urile vor fi sfârșitul concertelor. De atunci am avut mai mult public la concerte. Oamenii vor să împărtășească o experiență. Este același lucru ca și în cazul sălilor de cinema”, a apreciat el.

Netflix, serviciu video pe internet, a anunțat că nu va prezenta în sălile de cinema „Okja” și „The Meyerowitz Stories”, două dintre filmele selecționate în selecția oficială a celei de a 70-a ediții a Festivalului de la Cannes, refuzând să aștepte cei trei ani impuși de legea franceză pentru a putea prezenta filmele pe platforma sa.

Imediat, Festivalul a anunțat o schimbare a regulilor sale pentru anul viitor: toate filmele aflate în cursă pentru Palme d’Or vor trebui, obligatoriu, să fie prezentate în cinematografe.

Întrebat de altfel despre supremația rețelelor sociale, Roman Polanski a spus că nu are cont de Facebook, adăugând că speră să acest lucru nu se va schimba.

68 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 9 =