Caută
Close this search box.

Presa internaţională scrie despre baschetbalistul din NBA Enes Kanter, care nu a putut intra în România

Presa internaţională a scris despre problemele pe care le-a avut sâmbătă baschetbalistul din NBA Enes Kanter, care nu a putut intra în România şi a rămas câteva ore în aeroport deoarece paşaportul i-a fost anulat de Ambasada Turciei la București.

Potrivit News.ro, Kanter a anunţat că va susţine o conferinţă de presă la New York.

Jurnalele străine scriu că baschetbalistul este un susţinător al lui Fethullah Gulen şi un critic al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, un site din Turcia numindu-l pe sportiv „fiul spiritual al lui Gulen”.

„Jucătorul din NBA Enes Kanter, eliberat după ce a fost reţinut în România”, a titrat New York Times. Potrivit jurnalului american, NBA a anunţat că a colaborat cu Departamentul de Stat pentru a obţine eliberarea lui Kanter şi pentru a se asigura că sportivul ajunge în siguranţă la Londra. „Kanter, care a împlinit sâmbătă 25 de ani, este cunoscut ca susţinător al lui Fethullah Gulen, clericul stabilit în SUA pe care Erdogan l-a acuzat că a orchestrat tentativa eşuată de lovitură de stat de anul trecut. Dacă Enes Kanter ar fi fost deportat în Turcia în loc să fie lăsat să îşi continue călătoriile, el ar fi putut ajunge la închisoare. Autorităţile din Turcia au arestat mii de oameni despre care se crede că îl susţin pe Gulen”, adaugă New York Times.

Washington Post scrie că jucătorul se află la Londra şi va reveni în SUA, unde, duminică, va susţine o conferinţă de presă la New York.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri