Uber Technologies Inc a angajat o echipă de brokeri de transport de mărfuri din Chicago, ca parte a unei strategii de a cuceri şi piaţa transporturilor cargo pe distanţe lungi, notează Reuters.com.

„Uber se străduieşte să aplice expertiza logistică pe care a câştigat-o pentru călători în ţări din întreaga lume pentru industria de camioane. Această strategie o plasează în mijlocul unei pieţe mari şi foarte fragmentate a brokerilor de marfă care dirijează operatorii de camioane”, arată Reuters.

Directorul executiv al Uber, Travis Kalanick, a postat o fotografie pe Twitter în care apare un camion alb inscripţionat cu cuvintele „Uber Freight”.

Într-una dintre primele manifestări publice de interes ale lui Uber în domeniul transportului de mărfuri, compania a câştigat o licitaţie pentru achiziţionarea de camioane pentru autovehicule Otto, plătind suma de 680 de milioane de dolari.

Uber împreună cu Otto au achiziţionat, în ultimele câteva luni, o flotă de camioane proprii pentru a-şi testa tehnologia, apoi şi-a marketat serviciile către proprietari independenţi de camioane şi asociaţii de camioane şi a construit o serie de alte tehnologii care implică cartografierea şi urmărirea flotei.

În ciuda dimensiunilor mici, 4Front – o firmă de expedieri – va ajuta Uber să construiască noi capacităţi, a declarat Ivan Tsybaev, director executiv al Trucker Path, un startup care a construit o aplicaţie populară de navigare pentru şoferii de camioane.

73 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 3 =