Caută
Close this search box.

Viespile de la Spitalul Colentina

Scandalul de la Spitalul Colentina din București este în plină desfășurare și se pare că au muniție suficientă ambele tabere antrenate în conflict: cea din jurul cardiologului Dan Gheorghe, a cărui interfață este însăși directoarea spitalului, doctorița Silvi Ifrim și gruparea din jurului fostului manager, Bogdan Andreescu, reprezentată de medicii de la hematologie, terapie intensivă și neurochirurgie. Sigur, de-o parte și de alta mai există „rătăciți” din alte secții care se poziționează ferm în una dintre cele două baricade menționate.

Istoria recentă consemnează că primul foc a fost lansat de primărița Gabriela Firea, o dată cu demiterea managerului Bogdan Andreescu, invocând o deficiență administrativă care s-a dovedit a fi falsă. Sigur, numirile politice au fost deseori însoțite de astfel de pretexte, însă de data aceasta decizia edilului-șef a întâmpinat o opoziție surprinzătoare din partea multor medici, mulțumiti de prestația fostului manager. Sintetizând lucrurile, e firesc ca medicii să pledeze pentru condiții de lucru civilizate, când îți sunt plătite orele suplimentare și ai asigurate medicamentele și consumabilele necesare tratamentelor.

Mergem de partea cealaltă, grupul profesorilor sa le spunem, a căror poziție părea destul de precară și privilegiile consacrate nu au fost respectate de fostul manager. E lesne de înțeles entuziasmul cu care au fost făcut schimbările actuale în management, chiar cu prețul unui scandal de proporții. Se pare că interesele personale și de grup sunt mult prea mari în acest spital, măcinat de 20 de ani încoace de trafic de influență, abuz în serviciu, contracte de închiriere ilegale, decontări de servicii inexistente și alte infracțiuni încă necercetate.

Numele lui Dan Gheorghe nu este străin spațiului public. În jurul anilor 2000, a fost numit în mod abuziv director al Institutului Național de Geriatrie „Ana Aslan”. Decizia a fost contestată de fostul director de atunci al institutului, doctorița Maria Georgescu, care a atacat numirea și a câștigat procesul cu Ministerul Sănătății.

Probabil că procurorii vor avea mult de lucru în incinta spitalului bucureștean. Până atunci vedem cum viespile politice au invadat spitalele românești, iar rănile provocate de politizare sunt devastatoare pentru medici și bolnavi deopotrivă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri