Caută
Close this search box.

Partidul Socialist, pe primul loc după alegerile parlamentare din Albania

Partidul Socialist, al premierului Edi Rama, se clasează pe primul loc în urma scrutinului legislativ desfăşurat în Albania, arată un sondaj efectuat la ieşirea de la urne, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

Un exit-poll realizat de insitiutul italian IPR Marketing indică o victorie a socialiştilor, care ar fi obţinut între 45 şi 49% din voturi, fapt ce ar însemna că formaţiunea şi-a asigurat majoritatea parlamentară, arată Mediafax.

„Partidul Socialist ar putea să fi obţinut peste 71 de mandate (din cele 140 ale Parlamentului), însă aceasta este încă o opinie, nu o certitudine”, a declarat Antonio Noto, un reprezentat al IPR Marketing.

Scrutinul a fost intens monitorizat de Uniunea Europeană în condiţiile în care alegerile precedente au fost marcate de serioase neregularităţi.

Principalele două formaţiuni politice din Albania, Partidul Socialist şi Partidul Democratic, au transmis că vor cere Uniunii Europene să aprobe deschiderea negocierilor de aderare.

Alegerile ar urma să permită partidului aflat la guvernare să implementeze o reformă juridică majoră de o importanţă vitală în cadrul negocierilor de aderare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri